اصل 30 قانون اساسی :
« دولت موظف است وسائل آموزش و پرورش رایگان را برای همه ملّت تا پایان دوره ی متوسطه فراهم سازد و وسائل تحصیلات عالی را تا سر حدّ خودکفایی کشور به طور رایگان گسترش دهد . »
ولی متأسفانه از زمان دولت #رفسنجانی پدیده #مدارس_خصوصی رسمیّت یافت و اکنون مجدداً به دنبال توسعه ی گسترده این تخلف قانونی آشکار هستند !
تا جایی که جناب #روحانی در همایش آموزش و پرورش از اینکه فقط 20درصد مدارس در دست بخش خصوصی است ابراز نگرانی کرد و به سرمایه داران نوید داد که به زودی مدارس غیر دولتی به 80 درصد خواهند رسید و ابراز امیدواری کرد که سازمان آموزش و پرورش توسط بخش خصوصی اداره شود .
این درصورتی است که رهبری معزز انقلاب در پاسخ دانشجویان ، آموزش و پرورش و بهداشت را از ذیل خصوصی سازی اصل44 قانون اساسی #مستثنی دانستند .
ولی متأسفانه مافیایی که بر دانشگاه آزاد هم مسلط است و حتّی مانع حذف #کنگور سراسری دانشگاه دولتی به نفع تجارت خود شده است، حال برای مغز جامعه و آینده سازان کشور کیسه دوخته و بد سرنوشتی برای فرزندان این بوم رقم خواهد خورد اگر دلسوزان و خواص کاری نکنند !
مراحل این زلزله نگران کننده در آموزش و پرورش عبارتند از :
1- طرح « مدیر گردانی » مدارس که طبق این برنامه ، حقوق معلمان و کارکنان و سرانه به مدیر داده می شود و وی مسئول پرداخت ها می شود ، که در برخی از شهرهای کوچک که آزمایشی اجرا می شود گزارش شده که مدیران حتّی کسانیکه تجربه ی آموزش نداشته اند و فقط خویشاوند بوده اند را به عنوان کارکن و حتّی معلم استخدام کرده اند ، این طرح مقدمه ی هیأت أمنایی کردن مدارس و زمینه ی سیاست « هرچی پول بدی آش می خوری » می باشد !
2- طرح رتبه بندی که با ارزیابی خاص برای معلمان رتبه تعیین می کنند و با کالا حساب کردن این بخش فرهیخته جامعه، و گرایش به بازخرید و ساعتی و پیمانی کردن معلمانِ جدید، هتک حرمت این سرمایه های ملّی را انجام می دهند !
3- پس از رتبه بندی معلمان ، شرکتی کردن معلمان - مانند آنچه در دولت خاتمی در اداره جات دولتی انجام شد - انجام می شود تا دیگر آموزش و پرورش پاسخگوی مطالبات و اعتراضات معلمان نباشد و این را دولت 11 در قانون پنج ساله ی ششم به عنوان » خرید خدمت آموزشی و فرهنگی » گنجانده است که این شرکت ها بر اساس رتبه بندی روی معلمان قیمت گذاری خواهند کرد !
4 - طرح هیأت أمنایی کردن مدارس که عملاً الان « انجمن أولیا و مربیان » به جای همکاری أولیا در امور آموزشی و پرورشی فقط به هیأت أمنای تأمین مالی مدارس تبدیل شده اند تا دولت از وظیفه ی تجهیز مدارس شانه خالی کند !
5 - پس از این مدارس مدیر محور باید در وُسع خود از معلمان رتبه ای شرکتی بهره مند شوند و اگر بخواهند از معلمان رتبه بالا استفاده کنند که گران تر هستند مجبورند بسیار بیش از بودجه ی آموزش و پرورش خرج کنند که در این صورت هیأت أمنا با فشار به أولیای دانش آموزان این کار را می کنند که طبیعتاً مدارس هم رتبه ای می شوند و شاهد پدیده ی مدارس فقرا و متوسطین و مرفهین در جمهوری اسلامی ای که داعیه دار عدل علی (ع) می باشد، خواهیم بود !
6- آموزش و پرورش برای کم کردن مقاومت و عادی سازی این معضل ورودی های اخیر دانشگاه فرهنگیان را مجبور به پرداخت هزینه ی آموزشی از 5 تا 10 میلیون تومان کرده است و حتّی بعضا گزارش شده در مدارسی هزینه ی آموزش های ضمن خدمت را از أولیا دانش آموزان گرفته اند ، شما بگویید این معلم چگونه می خواهد خدمت کند ؟
7- آموزش و پرورش برای کم کردن مقاومت رقیبان سیاسی به ویژه خواری هایی هم روی آورده است،
به عنوان مثال اجبار تمام دانش آموزانی که به دنبال تحصیل در رشته علوم انسانی هستند به ثبت نام در مدارس خصوصی «فرهنگ» که ملک جناب #حداد_عادل می باشد از این قبیل است،
البته دیگر خواص سیاسی از هر دو جناح همراه، چون رفاه زده و خود نیز بعضاً ارتزاق کننده از مدارس خصوصی هستند بنابر این منعی جدّی از ناحیه آنان دیده نمی شود (که استیضاحات پس گرفته شده مجلس از وزیر گواه آن است)
پس فقط مردم هستند که باید مانع این برجام2 شوند و از تمکین مالی تحت عنوان « انجمن أولیاء و مربیان » خودداری و مدیران و هم برای رعایت حال معلمان و مردم نباید به خصوصی سازی مدارس که خلاف قانون اساسی تمکین کنند !
مثلاً وقتی فقط گل آرایی هفتگی تریبون جناب نوبخت - سخنگوی دولت - چند میلیون تومان است و پایه حقوق های سی میلیون تومانی دولتی ها را شاهدیم، چگونه دولت مدعی است توانایی اداره مدارس را ندارد ؟!
(اطلاع رسانی شود)
مسعود شفیعی کیا