دولت یازدهم امروز همه گناهان را گردن تحریم می اندازد، ولی همه مسئولین این دولت در قبل از رسیدن به قدرت معتقد بودند و مصاحبه می کردند و مانور می دادند که تحریم کمتر از 20% بر اقتصاد مؤثر است و 80% سوء مدیریت است.
دولت می گوید برای خودم برنامه و سند توسعه نوشته ام. ولی حاضر نیست آن را به تصویب مجلس برساند.
دولت یازدهم صراحتاً اعلام کرده و می کند که برنامه ای برای تصویب به مجلس نمی دهد. این یعنی زورگوئی در روز روشن.
با فرهنگ جهادی می توان این عملیات را انجام داد و اقتصاد را از رکود خارج کرد.
ولی آیا دولت یازدهم فرهنگ جهادی را قبول دارد؟
آیا اصولاً به مبانی جهادی اعتقاد دارد؟
در طول 30 ماه گذشته از این بابت چیزی از خود نشان نداده است و به نظر می رسد روحیه جهادی در دولت یازدهم خشکیده است. اگر باور نباشد هیچ سیاستی به ثمر نمی رسد.
باید مدیران طراز اول کشور بدوند تا پائین دست ها هم به دویدن وادار شوند.
در دولت_نهم شاهد بودم که وقتی دولت حرکت می کرد و از این شهر به آن شهر، از این استان به آن استان، دنبال رفع مشکل مردم و منطقه می دوید، بدنه پائین دولت هم به حرکت افتخار آمیز در می آمد. ولی متأسفانه در دولت یازدهم متوجه ایم که مدیران طراز اول دولت در حال سستی و تنبلی اند و حال دویدن ندارند.
در دولت یازدهم، در مدت 30 ماه، میزان نقدینگی به بالای 900 هزار میلیارد تومان رسیده است. یعنی دو برابر شده است.
این نقدینگی کجاست؟ عمدتاً دست بانک ها می باشد. دولت در مقابل بانکها خود را به نابینائی زده است یا اصولاً درک نمی کند! سرعت گردش نقدینگی به زیر 2 رسیده است و این واویلا است.
کدام بخش مولد کشور از پر بار بودن این سفر حرف زدند؟ دلالان ایرانی و بیکاران فرانسوی با دُمشان گردو شکستند.
ولی تولیدکنندگان و پژوهشگران سرشان شکسته شد.
اگر رکود انبارهای ایرانی را پر از کالا کرده است، دولت برای صادرات این کالاها رایزنی و اقدامی نکرد. بعید است که در سفر #ایتالیا و #فرانسه توافقی برای گشودن بازارها به روی مصنوعات ایرانی شده باشد.
حدود 50% ظرفیت تولیدی کشور بیکار است و حدود 30 درصد دیگر حالت نیمه بیکار دارد. دولت اقتصاد را رها کرده است و لذا اقتصاد به سمت اقتصاد ربوی و دلالی یعنی ضد اقتصاد اسلامی و مقاومتی رفته و می رود.
تولیدکنندگان که دلشان را برای پسا برجام صابون زده بودند، اکنون ناباورانه متوجه شدند که قرار است #پاریس و #رم و #لندن پولها را بالا بکشند. لذا بهت زده شده اند.
دولت حتی در حوزه حمایت از کشاورزان تولید کننده خصوصاً تولید غلات بسیار بد عمل کرده است.
تولید غله آمریکا بیش از 11 برابر نیازش و تولید غله فرانسه بیش از 8 برابر نیازش و تولید غله آلمان و چین بیش از 2 برابر نیازشان است.
ولی تولید غله در ایران به کمتر از 50% نیاز کشور رسیده است، در حالیکه کشور ما چند سال پیش به خود کفائی رسیده بود.
دولت در عمل معیشت مردم را مشروط به مذاکرات کرد و هر بار وعده ماه بعد داد تا 30 ماه از عمرش گذشت و اتفاقی نیفتاد و شغلی ایجاد نگردید.
سراب نشان دادند و آبی در کار نبود. اگر چه از اول همه عقلای کشور این تدبیر غلط دولت را گوشزد کردند و می کنند. ولی گوش ها نیز کار نکرد و نشنید.
چقدر به دولت یازدهم گفته شد و توصیه گردید که همه چیز را به مذاکرات گره نزنید، بلکه فرهنگ کار و تلاش و خود باوری و همت و مدیریت صحیح را پیشه کنید. اقتصاد مقاومتی مولد، پیشرو، درون زا و برونگر را بچسپید. اقتصاد لبخندی نیست.
با عبور از ارزشها، آمریکا آدم نمی شود. سود اصلی را به تولید کنندگان بدهید و نه به دلالان. مدیریت جهادی پیشه کنید. راه حل اقتصاد، سیاسی کاری نیست.
معلوم شد در پسا برجام قرار نیست پولی به سایر حوزه های اقتصاد تزریق شود. لذا می توان تصور کرد که دور میز دولت، تنها یک وزیر لب خندان تا بناگوش دارد و بقیه اخم کرده و بُق کرده و در لاک خود رفته اند.
متأسفانه دولت به سمتی حرکت کرده و می کند که کشور را محتاج نشان دهد و متوجه نیست که همه توی سرِ کشور محتاج می زنند و احتیاج عامل سلطه می گردد و عاملی می شود تا دیگران پولهای کشور را بالا بکشند. در صورتیکه ایران اسلامی قوی است و دارای پتانسیل های و ظرفیت های فراوان.
اقتصاد را باید مولد، مستحکم، پیشرو، مقاوم و روی پا کرد. اقتصاد شرمندگی در شأن ملت ایران نیست.
ادامه دارد ...
به کانال_مهرورزان بپیوندید !
ما ادعا نداریم که بهترینیم اما مدعی متفاوت ترین کانال خبری تحلیلی هستیم .