وزیر راه دولت اصلاحات به بهانه افزایش کیفیت، از آزادسازی قیمت بلیت هواپیما دفاع کرد.
احمد خرم ضمن یادداشتی در روزنامه آرمان نوشت: مسافرت با هواپیما را کسانی انجام میدهند که از وسع مالی مناسبی بهرهمندند. به عبارت دیگر کسانی که در پنج دهک بالا قرار دارند، برای مسافرت از هواپیما استفاده میکنند؛ مگر بعضی از مسیرها که بسیار دور هستند و برای سفرهای ضروری مورد استفاده قرار میگیرند.
وی میافزاید: نباید با یک عدد 5 تا 10 درصدی کل هوانوردی کشور را فدا کرد. اگر هواپیماها نو باشند با احساس امنیت و ایمنی بهتری مسافران سوار هواپیما میشوند. آزادسازی به این معنا نیست که ایرلاینها به دلخواه دست به افزایش قیمتها بزنند، بلکه اجرای این سیاست در واقع باعث ایجاد رقابت میان ایرلاینهای کشور میشود.
ادعای افزایش کیفیت و رقابت در صورت آزادسازی قیمتها ادعایی است که مدعیان شعار تعدیل اقتصادی در دولتهای سازندگی و اصلاحات- و سپس اعتدال- بارها تکرار کرده و بر گران کردن خدمات همت گماشتهاند اما چیزی که در عمل اتفاق افتاده، گرانی بدون ارتقای کیفیت بوده و همزمان به شکاف طبقاتی دامن زده است.
همزمان با ادعای احمد خرم، روزنامه اصلاحطلب بهار در تیتر اول خود نوشت: «آزادسازی یا گرانفروشی؟ تیکآف بلیت هواپیما بدون ارتقای کیفیت.» روزنامه آرمان نیز تیتر زد «نخستین پسلرزههای آزادسازی قیمت بلیت هواپیما- بلیط تهران مشهد 500 هزار تومان شد.»
یادآور میشود طی 2 سال اخیر، مقامات دولتی با توجیهات مشابه چندین بار قیمت برخی حاملهای انرژی و خدمات را افزایش دادهاند و معلوم نیست سقف این آزادسازی و تعدیل و اعتدال کجاست؟