سرباز ولایت

نظر
رئیس‌جمهور بیست‌ویکمین نمایشگاه مطبوعات را با حمله به منتقدان افتتاح کرد
آنگونه که ایسنا گزارش کرده، حجت‌الاسلام روحانی در آیین افتتاحیه بیست و یکمین نمایشگاه مطبوعات و خبرگزاری‌ها بدترین جوانمرگی را جوانمرگی مطبوعات و رسانه توصیف کرده و گفته است: اینکه رسانه‌ای که هنوز متولد نشده بال و پر نگشوده و خود را به خوبی معرفی نکرده به دلایل واهی دچار تاخت و تاز دیگران قرار می‌گیرد.
در روزی که شمار زیادی از خبرگزاری‌ها، روزنامه‌ها و سایت‌های خبری به‌خاطر آن دسته از رفتارهای دولت که وزارت ارشاد را از مرجعیت تصمیم‌گیری درباره رسانه‌ها انداخته است، در بیست‌و‌یکمین نمایشگاه مطبوعات حضور نداشتند، دکتر روحانی در سومین سال دولتش برای نخستین بار در افتتاحیه این نمایشگاه حضور پیدا کرد و ضمن حمله به قوه قضائیه، نهادهای امنیتی و رسانه‌های منتقد دولت که بخشی از غایبان نمایشگاه مطبوعات امسال را تشکیل می‌دهند، آنها را به بی‌قانونی و سوءاستفاده از آزادی متهم کرد که به تعبیر ایشان از حاشیه امن برخوردارند، اما باید تنبیه و حتی تعطیل شوند!‌  و سپس در پایان سخنان خود مسئله انتخابات را پیش کشید تا به مخاطبان تفهیم کند که سخنان او در تجلیل از آزادی و برخی واژه‌های مشابه، سخنرانی انتخاباتی بوده است.

آنگونه که ایسنا گزارش کرده، حجت‌الاسلام روحانی در آیین افتتاحیه بیست و یکمین نمایشگاه مطبوعات و خبرگزاری‌ها بدترین جوانمرگی را جوانمرگی مطبوعات و رسانه توصیف کرده و گفته است: اینکه رسانه‌ای که هنوز متولد نشده بال و پر نگشوده و خود را به خوبی معرفی نکرده به دلایل واهی دچار تاخت و تاز دیگران قرار می‌گیرد.
روحانی دلیل این مسئله را نداشتن نظام مطبوعاتی شفاف، با قوانین و مقررات روشن عنوان کرده و گفته است: اگر قانون روشن باشد هر روز جمعی با به دست آوردن یک کلمه و یک جمله نمی‌توانند با آزادی مطبوعات بازی کنند. وی در عین حال با تأکید بر اینکه قانون و مقررات شفاف و تنبیه و تشویق روشن است، ‌اظهار کرد: اولین مجازات اعدام نیست بلکه در همه جا آخرین قانون جزا و شدیدترین آن اعدام است. اولین مجازات جریمه یا زندان کوتاه‌مدت است.
  
بی‌توجهی به غیبت منتقدان در نمایشگاه!
در سالی که شعار نمایشگاه مطبوعات و خبرگزاری‌ها به « نقد منصفانه و پاسخ مسئولانه» نام گرفته، رئیس‌جمهور بدون اشاره به موضوع بازداشت برخی فعالان مطبوعاتی و غیر از آن که چندی پیش به اتهام ارتباط با بیگانگان توسط نهادهای امنیتی دستگیر و بازداشت شدند، گفته است: برای مطبوعات، پایگاه‌هایی که می‌توانند راجع به تنبیه آنها سخن بگویند و قضاوت کنند، مشخص هستند و دارای معیارهایی معین‌اند؛ هر مأمور امنیتی نمی‌تواند معیاری برای مطبوعات و نشریات باشد.

دکتر روحانی که گویا مشاوره‌های نادرست، ایشان را به این تحلیل رسانده است که همچنان در فضای انتخاباتی سال 92 سخن بگوید، در مقام یک فعال سیاسی و نه رئیس‌جمهور ظاهر شده و با تأکید بر اینکه قابل تحمل نیست که در یک کشور برخی رسانه‌ها برای همیشه از تنبیه، توقیف، تعطیل شدن و تهدید مصون باشند و یک حاشیه امنیتی دائمی برای آنها مقدر شده باشد که هرچه می‌خواهند بگویند، اظهار کرد: « گاهی برخی رسانه‌ها به عنوان پلیس مخفی عمل می‌کنند.»
این در حالی است که منتقد‌ترین رسانه‌ها ایشان را پس از خرداد 92 رئیس‌جمهور قانونی و رسمی کشور می‌دانند. بنابراین شایسته بود به جای اینکه با اعتراض به رسانه‌های منتقد جایگاه خود را ‌تقلیل دهد، در مقام رئیس‌جمهور از وزارت ارشاد و معاون مطبوعاتی ایشان می‌خواست که علت غیبت منتقدان در نمایشگاه مطبوعات چیست؟ نه اینکه انگیزه‌های سیاسی برای غیبت آنها جور شود.
  
تعریف روحانی از انقلابی بودن
ایضاً در سالی که شعار نمایشگاه مطبوعات و خبرگزاری‌ها به « نقد منصفانه و پاسخ مسئولانه» نام گرفته، رئیس‌جمهور در بخش دیگری از سخنان خود برخی رسانه‌ها را دروغگو توصیف کرده و با بیان اینکه آنچه که من درباره انقلابی بودن می‌فهمم این است که انقلابی بودن به معنای دروغ نگفتن است، افزود: انقلابی بودن به این معنا است که به دیگران تهمت نزنیم و چهره بزرگان نظام و آنها را که در انقلاب، هشت سال دفاع مقدس و سازندگی کشور تلاش کردند، حفظ کنیم و به مردم امید و اعتماد دهیم. روحانی در همین زمینه با انتقاد از عملکرد برخی رسانه‌ها با طرح این پرسش که آیا اینکه از پایگاه یک بخش از دولت به بخش دیگری از حکومت حمله کنیم انقلاب و انقلابی‌گری است، اظهار کرد: زمانی در برخی از نوشته‌ها می‌خواندیم که هماهنگی راهبردی به عنوان یک اصل بسیار مهم برای وحدت جامعه و حکمرانی سالم است اما گاهی برعکس این جمله را مشاهده می‌کنیم و شاهد ناهماهنگی راهبردی در این زمینه هستیم. روحانی با تأکید بر اینکه تمام مطبوعات و رسانه‌ها باید در برابر قانون یکسان باشند، گفت: اگر در کشور چنین شرایطی حاکم بود ما کشوری انقلابی هستیم و چنانچه چنین شرایطی در کشور حاکم نبود، این به آن معناست که در حال حرکت علیه انقلاب اسلامی و اخلاقی هستیم. البته ایشان توضیح نداده است که جایگاه و نقش منتقدان کجاست؟ و اینکه آیا اگر رسانه‌ای در مقام انتقاد با هدف اصلاح امور برآمد باید حرکت او را غیرانقلابی و علیه انقلاب دانست؟

  
نمک دستگاه قضا
رئیس‌جمهور تلویحاً طعنه‌ای هم به عملکرد دستگاه قضا زد و با تأکید بر اینکه دستگاه قضا باید مأمن جامعه باشد، ‌اظهار کرد: اگر نمک سالم باشد، هر چیزی که اشکالی داشته باشد می‌توان جلوی آن را گرفت اما زمانی که نمک فاسد شود کار بسیار سخت می‌شود.

وی ادامه داد: دستگاه قضا پایگاه امن مردم است و مردم زمانی که از همه جا مأیوس می‌شوند، جایی که نباید هیچ فردی مأیوس شود باب عدل و در خانه قاضی است و بسیار مهم است که جامعه ما احساس امنیت، عدالت و یکسانی داشته باشد. روحانی گفت: چنانچه در سراسر دستگاه‌های کشور و همه قوا به ویژه دستگاه قضا عدالت یکسانی برقرار شود در آن زمان است که بهتر می‌توانیم از تفکر و اندیشه خود برای آگاهی جامعه بهره‌برداری کنیم.
  
بیماری اقتصاد با رفع تحریم بهبود نمی‌یابد
رئیس‌جمهور بخش دیگری از سخنان خود را به مسئله تحریم‌ها اختصاص داد و اضافه کرد: ملت ایران در این 26 ماه کار بزرگی انجام داد. البته اقتصاد جامعه ما از قبل بیماری‌هایی داشت و بعد از انقلاب هم بیماری‌هایی وجود داشت و تحریم نیز به عنوان یک بیماری جدید به آن افزوده شد. از ابتدای انقلاب تحریم‌ها به صورت محدود و در سال‌های اخیر به صورت وسیع وجود داشته است.
رفع تحریم‌ها معنایش این نیست، مثلاً اگر کسی بیماری قلبی داشت و آن بیماری درمان شد بگوییم چرا گردن درد یا دست دردش خوب نشده است. اقتصاد ما بیماری‌های مختلفی دارد که با برداشته شدن تحریم‌ها فقط یکی از آن بیماری‌ها درمان می‌شود. روحانی خاطرنشان کرد: با برداشته شدن تحریم اقتصاد ما تحرک پیدا می‌کند، اما معنایش این نیست که دیگر بیماری و مشکلی در اقتصاد وجود ندارد. اولین قدمی که در عرصه بعد از تحریم می‌توانیم مشکلات جامعه را از جمله مشکلات اقتصادی را حل و فصل کنیم ایجاد امید و امید به آینده است و بزرگ‌ترین عمل ضدانقلابی ایجادیأس است. رسانه‌ای که به معنای واقعی کلمه ضدانقلاب است رسانه‌ای است که وقتی آن را می‌خوانید چیزی از شما کم می‌کند.
صفحه اولش امید را از شما می‌گیرد و صفحه دومش اعتماد را از شما می‌گیرد. انقلابی بودن ما در مطبوعات و رسانه‌ها این است که واقعیات را به خوبی و درستی بیان کنیم.

اظهارات رئیس‌جمهور در حالی است که طی دو سال گذشته و با آغاز مذاکرات چندجانبه ایران و 1+5 بر سر مسئله هسته‌ای و رفع تحریم‌ها، رسانه‌های مدافع و حامی دولت در قالب گزارش، یادداشت و تحلیل‌های کهکشانی، فضای گل و بلبلی از فرجام مذاکرات هسته‌ای ترسیم و توقعات فراوانی را نزد افکار ایجاد کردند، حال آنکه منتقدان از جمله « جوان» همواره کوشیده‌اند خطر دامن زدن به توقعات فزاینده را گوشزد‌ و بر اتکا به توان داخلی تأکید کنند.
طبیعی است دامن زدن به توقعات فزاینده نتیجه‌ای جز سرخوردگی مردم و سلب اعتماد آنها به دولت و حاکمیت ندارد، حال باید دید کدام یک از رسانه‌های حامی یا منتقد دولت در این مسیر گام برداشته‌اند.
  
همه باید پای صندوق انتخابات بیایند
روحانی در ادامه با مطرح کردن این سؤال که آیا درست است رسانه‌ها فقط از نقد آغاز کنند، اظهار کرد: آیا بهتر نیست رسانه‌ها ابتدا واقعیات را بگویند بعد به نقد، پس از آن به راه‌حل برسند و در مجموع به مردم امید بدهند؟ البته رسانه‌هایی که ناامیدی را تزریق می‌کنند تعدادشان بسیار محدود و آنها که به نفع مردم تلاش می‌کنند عددشان بسیار بالاست.

 من از همه آنها که حامی یا منتقد هستند تشکر می‌کنم اما قطعاً نمی‌توانم از کسی که اخلاق را زیر پا می‌گذارد و از اخلاق حرفه‌ای فاصله می‌گیرد یا بذر ناامیدی را بین مردم می‌پاشد تشکر کنم.
رئیس‌جمهور در پایان گریزی هم به انتخابات اسفندماه داشت و بیان کرد: باید تلاش کنیم برای حرکت اقتصادی و سیاسی جامعه امیدواری به وجود بیاید. اسفندماه انتخابات در پیش است و باید همه را امیدوار کنیم که به پای صندوق‌های رأی بیایند. همه باید بتوانند افراد مورد نظرشان را در لیست‌های انتخاباتی ببینند و همه باید در صف‌های انتخابات شرکت کنند.
منبع : ایسنا