دستگیری یک امیر سعودی با محموله بزرگ قرصهای روانگردان کپتاگون در فرودگاه بیروت سرو صدای زیادی به راه انداخت از جمله اینکه برخی منابع آن را راز وحشی گری داعشیها و فسادهای جنسی آنان توصیف کردند
بزرگترین محموله کپتاگون در صدر اخبار رسانهها
عکسهای امیر سعودی که با بزرگترین محموله کمی و کیفی قرصهای روانگردان کپتاگون دستگیر شد، در صدر اخبار رسانه ها قرار گرفته است و برخی از این محموله به عنوان «مخدر جنگ سوریه» یاد کردند؛ زیرا گزارشهایی در این خصوص منتشر شد که نشان میدهد اعضای گروههای مسلح افراطی در سوریه به ویژه داعشی ها از این مواد استفاده میکنند.
داستان از 26 اکتبر گذشته (یک هفته پیش) و از آنجا شروع شد که کارمندان گمرک لبنان حدود دو تن قرصهای مخدر کپتاگون را که در داخل بستههایی جا سازی شده بود که روی آن نوشته شده بود: مخصوص امیر عبدالمحسن بن ولید بن عبدالعزیز آل سعود کشف و ضبط کردند.
قرار بود این بستهها با هواپیمای اختصاصی این امیر سعودی از فرودگاه بین المللی بیروت به عربستان ارسال شود.
ارزش این محموله مصادره شده حدود یکصد و 10 میلیون دلار اعلام شد و این بزرگترین عملیات قاچاق است که در فرودگاه بین المللی بیروت خنثی شد؛ زیرا پیش از آن در آوریل سال 2014 ، 15 میلیون قرص کپتاگون در بندر بیروت کشف و ضبط شده بود.
یک هفته پس از این اتفاق دادستانی کل این امیر سعودی و چهار هموطن او را به اتهام قاچاق مواد مخدر و تجارت آن متهم کرد. این پرونده پنج متهم دیگر داشت که سه نفر از آنان لبنانی و دو نفر دیگر نیز سعودی هستند که به طور غیابی دادگاهی شدند.
جالب اینکه عربستان که بیشترعوامل قاچاق این قرص ها از اتباع این کشور بودند، یک سال پیش یک تبعه بلغاری به نام «بوریس کاروزف» ملقب به امیر کپتاگون را با همکاری مسئولان امنیتی لبنانی شناسایی کرد.
این فرد از سوی عربستان، لبنان و بسیاری از کشورهای دنیا تحت تعقیب بود و در آن زمان مسئولان امنیتی لبنان توانستند او را شناسایی کنند.
کاربوزوف در بازجوییها اعتراف کرد که به درخواست دو شریک فلسطینی و سوری به لبنان آمده است تا مهارتها و تجربه خود درساخت این مواد مخدر در اردن را عرضه کرده و سپس آن را به عربستان و سایر کشورهای خاورمیانه و خلیج فارس قاچاق کند.
مواد مخدر کپتاگون راز تروریستهای داعش و میل جنسی آنان
پس از دستگیری این امیر سعودی خیلی زود صفحات روزنامه های بلغارستان به بحث و جدل بر سر مسائل مربوط به قرص های کپتاگون و تاثیر آن بر تروریست های داعش تبدیل شد.
در این میان مجله «اینتر نشنال» اخیرا با انتشار این بحث و جدل ها به مهم ترین محورهای آن اشاره کرده و نوشت: این مواد از سال 1986 ممنوعه شده است و آن را «اکسیر وحشی گری و تمایلات و فساد جنسی» توصیف کرد.