آیا عملیات قلع و قمع انقلابیون آغاز شده است؟!
نیروهای امنیتی و انتظامی در مواجهه با انقلابیون محتاط باشند
سناریویی که پس از تطابق زمانی آن با مقطع زمانی صدور دستورالعمل لندن در انتخابات ریاست جمهوری دهم ، حکایت از تحولات پر شتاب طی ماه های آینده خواهد داشت. این روندی است که بیش از پیش مستلزم حفظ هوشیاری نیروهای امنیتی برای پرهیز از مقابله با نیروهای انقلابی است...
فاز اول از داستان اول
پایگاه خبری انصارحزب الله: روز دوشنبه 30 آبان 1390 سه کشور بریتانیا، کانادا و امریکا در اقدامی هماهنگ بانک مرکزی و صنایع نفت، گاز و پتروشیمی ایران را تحریم کردند. به دنبال این اقدام یک طرح دو فوریتی با امضای برخی نمایندگان از جمله علاءالدین بروجردی، جواد جهانگیرزاده ، محمد دهقانی، محمدتقی رهبر، سید شهابالدین صدر، محمدحسن ابوترابیفرد و برخی دیگر از نمایندگان با قید دوفوریت تقدیم مجلس شده بود. روز چهارشنبه دوم آذر ماه1390 ، نمایندگان مردم در مجلس شورای اسلامی این طرح را با عنوان کاهش روابط با انگلیس با 162 رای موافق و 5 رای مخالف به تصویب رساندند.
در مقدمه این مصوبه که همچنان به قوت خود باقی مانده آمده است: «با توجه به اینکه دولت انگلیس با تصویب قطعنامه اخیر خود یکبار دیگر سیاستهای کینهتوزانه خود را در قبال ملت و دولت ایران نشان داد، داشتن روابط خارجی با این کشور به هیج وجه قابل قبول و منطبق بر منافع جمهوری اسلامی نیست. بر همین اساس وزارت امور خارجه باید هر چه سریعتر روابط سیاسی را به سطح کاردار تنزل داده و روابط اقتصادی و تجاری را به حداقل برساند.»
براساس ماده واحده این طرح وزارت امور خارجه ایران موظف است در چارچوب حفظ منافع ملی و دفاع از حقوق ملت ایران روابط سیاسی را با دولت انگلیس به سطح کاردار تنزل داده و روابط اقتصادی و بازرگانی را نیز به حداقل ممکن برساند.
اما تبصره 1 این ماده تصریح دارد که در صورت تغییر سیاستهای خصمانه کشور منظور، با گزارش وزارت امور خارجه و تصویب مجلس شورای اسلامی سطح روابط ارتقا مییابد.
به دنبال این مصوبه روز سهشنبه 8 آذر1390 ، تجمعی اعتراض آمیز در مقابل سفارت انگلیس شکل گرفت که به ورود موقت عده ای از آنان به ساختمان سفارت و پایین کشیده شدن پرچم بریتانیا انجامید.از آن تاریخ سفارت دو طرف به شکل متقابل تعطیل و سفارت سوئد در تهران به عنوان حافظ منافع بریتانیا و سفارت عمان در لندن حافظ منافع دولت ایران معرفی شدند.
جمعه 26 تیر1394 حسن روحانی و دیوید کامرون نخستوزیر انگلستان طی یک تماس تلفنی آخرین وضعیت بازگشایی سفارتخانه های دو کشور را مورد بررسی قرار داده و ابراز امیدواری کردند تا وزارت خارجه های دو کشور بتوانند اقدامات خود را در این زمینه به انجام برسانند. شنبه 31 مرداد 1394، تخت روانچی معاون اروپا و آمریکای وزیر امور خارجه ، از بازگشایی متقابل سفارت خانه های دو طرف خبر داد و گفت: قرار این است که پس از بازگشایی سفارت دو کشور روابط از سطح کاردار غیر مقیم به کاردار مقیم تغییر پیدا کند ، البته بحث تعویض کاردارها را نداریم. بنابراین ، سفارتخانههای ایران و بریتانیا ظهر روز یکشنبه اول شهریور ماه سال جاری ، به طور همزمان در لندن و تهران فعالیت خود را از سر گرفتند. محمد حسن حبیباللهزاده ، کاردار ایران در بریتانیا ، و آجای شارما ، کاردار بریتانیا در تهران ، سرپرستی این دو سفارت را عهده دار شدند. که البته مراسم بازگشایی سفارت بریتانیا در ایران توسط وزیر امور خارجه این کشور انجام شد که پس از 11 سال به وقوع پیوسته بود. یعنی تقریبا به موازات تشکیل پرونده هسته ای برای جمهوری اسلامی ایران.
برایند قابل برداشت از فاز اولِ داستان اول این است که ظاهرا ، دولت به دنبال قصد جدی برای بازگرداندن روابط ایران و بریتانیا به سطح عادی است. البته به نظر می رسد انگلیس با اعزام وزیر امور خارجه خود به ایران ، پیام اشتیاق مضاعف خود را مخابره کرده است. از دیگر سو بر اساس اظهارات معاون اروپا و آمریکای وزیر امور خارجه ، بر اساس مصوبه مجلس ، فعلا روابط طرفین در سطح کاردار ادامه خواهد داشت.
فاز دوم از داستان اول
روز دوم شهریور94 ، جمعی از دانشجویان بنا داشتند در اعتراض به بازگشایی سفارت بریتانیا ، تجمعی اعتراض آمیز در مقابل ساختمان آن برگزار کننده که مورد ضرب و شتم قرار گرفته و به محل نامعلومی منتقل شدند. اما سخنگوی ناجا درباره این اقدام گفت: «در رخداد بازگشایی سفارت انگلیس تعداد معدودی از معترضین به دنبال ایجاد جوی ناآرام بودند که با پبشگیری و مداخله به موقع پلیس پایتخت شرایط به نحو مطلوب خاتمه یافت. چند نفر از افرادی سرخود که به هیچ صراطی مستقیم نبودند به کلانتری ارجاع و سپس آزاد شدند.»
فاز اول از داستان دوم
حوالی ساعت 5 بعد از ظهر ، روز دوشنبه 19 مرداد 94 ، یک روز قبل از مراسم تشییع50 شهید غواص در اصفهان، دو تن از فعالان فرهنگی ، با حکم شورای تامین اصفهان به شماره مستند 94/455/38396 دستگیر شده و بدون اطلاع خانواده ها به محل نامعلومی منتقل شدند. این افراد مشغول تهیه سربند ها و بیرق های «مرگ بر آمریکا» برای تشییع شهدا بودند. البته ظهر همان روز نیز طلبه دانشجو محسن ربانی در خیابان دستگیر شده بود و پلاکاردهای دارای محتوای استکبارستیزی نیز از چند کانون فرهنگی اصفهان از جمله جواد الائمه، جمعآوری شده بود. اما در مراسم تشییع شهدا نیز وضع برهمین منوال بوده است.
چنانچه پخش کنندگان سربندها و پلاکاردهای «یازهرا» و «مرگ بر آمریکا» توبیخ می شدند! و در آن دست نوشته های مردم که حاوی شعارهایی همچون «خون شهیدان ما قابل اکسید نیست»، «نه سازش، نه تسلیم، نبرد با آمریکا» ، «دستاوردهای هسته ای را ارزان نفروشیم» و... بودند ، یکی پس از دیگری توسط افرادی ناشناس در کسوت ماموران امنیتی پایین کشیده شده و یا پاره میشدند.
فاز مقدماتی از داستان سوم
یالثارات در این گزارش قصد ندارد با تکرار مکررات به بازخوانی سابقه جنایت های تاریخی بریتانیا در قبال ملت ایران بپردازد. بلکه قصد ما در این گزارس بررسی روند امنیتی سازی ، فضای کشور برای اقشار انقلابی است.
یالثارات در شماره 806، گزارش تحلیلی از روند ظهور «فاشیسمنو» معتدل در روند هستهای با عنوانِ «آغاز عملیات «قَمْعْ» با رمز خیلی محرمانه» منتشر کرده بود که در مورد آغاز فرایند امنیتی سازی فضای کشور برای منتقدین هسته ای هشدار می داد. اما ظاهرا این فاز در حال تسری به سطح عمومی و البته گستره فراتری است که باید آن را آغاز عملیات «قَمْعِ انقلابیون» ، نام گذاشت.
علاوه براین قرینههای دیگری در چارچوب کلامی وجود دارد که طی هفته گذشته از سوی حسن روحانی و در حوزه انتخابات آینده مجلس شورای اسلامی صادر شده است. این نشانه ها در کنار بازگشایی پرمعنای سفارت بریتانیا در مقطع کنونی می تواند مخابرهکننده پیام های خطرناکی باشد.
براین اساس حسن روحانی ، روز چهارشنبه 28 مرداد ، در نشست مشترک هیات دولت و استانداران سراسر کشور طی اظهاراتی بی سابقه و تنش برانگیز، تاکید کرد: «هیچ حزب، جناح و گروه قانونی در کشور نباید احساس یأس کنند.
مجلس شورای اسلامی آینده متعلق به یک حزب و جناح نخواهد بود، این نظر مقام معظم رهبری و گفته قانون اساسی ماست و مگر میشود جناحی بگوید که من یک خم رنگرزی پیدا کردهام که میتوانم آنجا را به هر رنگی که بخواهم درآورم؛ اینگونه نیست.اینجا جمهوری اسلامی ایران است و قانون اساسی در آن حاکم است ، ما جایی را در کشور نداریم که بخواهد افراد صالح و دلسوز را که میخواهند با استفاده از تجربیاتشان به کشور خدمت کنند حالا از هر جناحی که باشند رد صلاحیت کند.
تمام گروهها و دستهجات سیاسی قانونی مورد احترام هستند. همه از نظر دولت برابرند و آن جایی که باید بگوید فردی برای شرکت در انتخابات صالح است یا نه هیأتهای اجرایی هستند و ما هیأت اجرایی نداریم که یک جناح را تأیید صلاحیت کند و یک جناح دیگر را تأیید صلاحیت نکند. شورای محترم نگهبان ناظر است نه مجری. مجری انتخابات دولت است. دولت مسئول برگزاری انتخابات است و دستگاهی هم پیشبینی شده که نظارت کند تا خلاف قانون صورت نگیرد. شورای نگهبان چشم است و چشم نمیتواند کار دست را بکند، نظارت و اجرا نباید مخلوط شوند باید به قانون اساسی کاملاً توجه کرده و عمل کنیم.»
حسن روحانی در اظهارات تامل برانگیز دیگری ، در حالیکه مقام معظم رهبری به طور موکد ، توافق هسته ای را صرفا یک «متن» قلمداد کرده بودند که باید مورد برسی قرار گیرد، مجددا آن را پیروزی نامید و گفت:«پیروزی هستهای برای این نبود که ما در عرصه هستهای پیروز شویم و در بقیه عرصهها پیروزی به دست نیاوریم. پیروزی هستهای آغازی برای پیروزیهای همه جانبه و پی در پی بود و انتخابات مجلس شورای اسلامی باید انتخاباتی با شور و شکوه باشد که همه مردم در آن شرکت کنند.
همزمان با انتخابات مجلس انتخابات خبرگان نیز برگزار میشود که برای ما بسیار مهم است، اگر همه به این باور مهم برسیم که تصمیمگیر برای این کشور ملت ایران هستند مشکل حل خواهد شد و اگر کسی غیر از این، تفکر دیگری داشته باشد تیشه بر ریشه جمهوری اسلامی زده است. امام راحل معتقد بود میزان رأی ملت است، ما فقط باید زمینه را برای برگزاری یک انتخابات سالم و باشکوه آماده کنیم. مگر مجلس اول پس از انقلاب اسلامی که در آن زمان حتی شورای نگهبان نیز وجود نداشت و همه حتی گروهکهای مخرب در آن حضور داشتند بهترین مجلس تاریخ این کشور نبود؟ ملت ایران ملتی بالغ، باتجربه و بزرگ است که به خوبی برای آینده خود تصمیم میگیرد.»
تنظیم رفتارها درچارچوب اراده دشمن
گرچه سخنان دوپهلوی روحانی، طوری تنظیم شده که وی را از زیر بار پیامدهای حقوقی آن می رهاند اما ذهن مخاطب را به یاد آوری ادبیات میرحسین موسوی و کروبی درباره نقش شورای نگهبان ، در روزهای ابتدایی فتنه 88 ، هدایت می کند.
شاید به همین دلیل هم بود که سردار جعفری یک روز بعد از این اظهارات ، بدون اشاره به نام روحانی گفت: «سخنان برخی از مسئولین به معنی آغاز فرسایش استقلال و عزت نظام اسلامی و انقلابی ایران و به مثابه تنظیم رفتارها درچارچوب اراده دشمن است.»
«تنظیم رفتارها در چارچوب اراده دشمن» مفهوم کلیدی مستخرج از سخنان فرمانده سپاه پاسداران ایران که در واقع می توان آن را محور گزارش یالثارات قرار داد و اظهارات ساختار شکنانه حسن روحانی درباره انتخابات ، تداوم پیروزی ها ، ردّ صلاحیت ها را در کنار ید طولای دولت تدبیر و امید برای بازگرداندن فتنه گران به کادرهای حکومتی ، به قطعات یک پازل تشبیه کرد که در حال تکمیل است. اما یالثارات پس از طی این مسیر پیچ در پیچ ، می خواهد به ابتدای داستان باز گردد که شرح آن عبارت بود از بازگشت سراسیمه بریتانیا به ایران و عملیات قلع و قمع انقلابیونِ معترض به این فرایند با دستور شورای تامین!
علی رغم آنکه سابقه خبیثانه بریتانیا در قبال ایران ، بدون ارائه توضیح تکراری ، به عنوان مفروض این گزارش در نظر گرفته شد ، اما به نظر می رسد با عطف به سخنان حسن روحانی و تفسیر فرمانده سپاه پاسداران انقلاب اسلامی ، یاد آوری بخشی از اعترافات «حسین رسام» تحلیلگر ارشد بخش سیاسی سفارت انگلیس در دادگاه فتنه 88 ، الزامی به نظر می رسد.
وی که یکی از بازداشتشدگان فتنه 88 در تهران بود، اعترافات بسیار تکاندهندهای در حضور قاضیصلواتی ، قاضی دادگاههای فتنه 88 انجام داده بود. او مامور به ایجاد شبکه منابع نسبت به تأمین اخبار و اطلاعات مورد نیاز انگلستان بود که در طول پنج سال با حدود130 نفر ارتباط برقرار کرده و متعهد شده بود تا با افزایش حدود50 نفر تعداد منابع خود را به180 نفر برساند که به قول خودش بخش عمده آنان را کسانی که بهنوعی نسبت به حاکمیت فعلی دارای زاویه بودند تشکیل میداده اند.
او در این باره توضیح می دهد که سفارت انگلیس چطور برای رفع ظن از افراد مشکوک به انجام فعالیت های اطلاعاتی با راه اندازی واحدی به نام «وی.آی.پی» با آنان ارتباط برقرار می کرده است. وی همچنین شرح می دهد که 4 ماه قبل از انتخابات ریاست جمهوری دهم در ایران ، به دنبال دستورالعمل تدوین شده در لندن ، وی وسایر همکارانش فعالیت ویژه ای را برای جمع آوری اطلاعات از شبکه مرتبطین خود که عمدتا از جناح اصلاح طلب بوده اند ، آغاز کرده و بعد از تحلیل اطلاعات ، آن را به لندن ارسال می کرده اند.
وی به ملاقات الکسپینفیلد دبیر اوّل سیاسی سفارت انگلستان با برخی نفرات وابسته به حزب اعتماد ملی و دفاتر تبلیغاتی میرحسین موسوی و یکی از مشاورین ستاد انتخاباتی موسوی اشاره کرده بود که پیرو مسائل مرتبط با انتخابات و همینطور اتفاقات مربوط به بعد از انتخابات و اغتشاشات انجام می شده است. اما وی در مورد طرح ادعای تقلب میگوید:«در اولین گزارش ارسالی که بعد از انتخابات برای لندن داشتیم روی ادعای تقلب از سوی یکی از طرفین انتخابات سفارت انگلستان تأکید کرده بود.»
«حسین رسام» ، محدوده ملاقات با مرتبطین را کل کشور اعلام کرده بود که مهمترین محور های آن را دیدگاههای مقام معظم رهبری نسبت به انتخابات ، گرایش خاصِ احتمالیِ ایشان نسبت به کاندیداها ، شکل می داده است.
امر به رهبری برای اکتفا به هدایتگری!
اعتراف تحلیلگر ارشد بخش سیاسی سفارت انگلیس درباره نقش رهبری در انتخابات ریاست جمهوری در حالی می تواند مورد توجه قرار گیرد که یک مفهوم کلیدی دیگر از بین سخنان نوبه ای حسن روحانی نیز به شدت جلب توجه می کند. وی که روز دوشنبه، دوم شهریور در اولین روز هفته دولت در مرقد امام خمینی حاضر شده بود ، با استناد به این که امام در سال های پایان زندگی پر برکتشان ، قدرت و توان دولت را با بهترین تفسیری که از فقه داشت، تبیین کرد ، ادعای معناداری را بدین شرح طرح کرد که: «او (امام) هیچگاه در امور دولت مداخله نکرد و همواره هدایت می کرد همانطور که امروز رهبر معظم انقلاب در همه امور هدایتگر هستند.»
روحانی با اتکاء به این ادعای تنش زای جدید خود مجددا به موضوع برگزاری انتخابات در سال جاری از سوی دولت اشاره کرد و گفت:«باید زمینه را برای حضور مردم در یک انتخابات سالم، قانونی و شکوهمند تحت هدایت های رهبر معظم انقلاب فراهم کنیم.»
در واقع تنها تفسیری که از این ترتیبات اظهاری توسط روحانی درک می شود آن است که وی در لابلای ادبیات کاربردی خود ، مشغول امر کردن به رهبری برای عدم مداخله در کار دولت در مسئله انتخابات است. سیر توالی اظهارات و اقدامات دولت در حوزه انتخابات و بازگشت انگلستان به عنوان متولی اصلی فتنه 88 ، حول موضوع انتخابات ریاست جمهوری دهم ، در کنار دال هایی مبنی بر امنیتی سازی فضای کشور برای انقلابیون ، اذهان را به سمت این درک هدایت می کند که اجرای یک سناریوی پیچیده ، در آستانه انتخابات مجلس دهم شکل گرفته است تا به قول روحانی پیروزی ها متوقف به مسئله هسته ای نماند.
سناریویی که پس از تطابق زمانی آن با مقطع زمانی صدور دستورالعمل لندن در انتخابات ریاست جمهوری دهم ، حکایت از تحولات پر شتاب طی ماه های آینده خواهد داشت. این روندی است که بیش از پیش مستلزم حفظ هوشیاری نیروهای امنیتی برای پرهیز از مقابله با نیروهای انقلابی است. قشری که برادران ناجا و اطلاعات ، از ارزش محوری آنان در سر رسید ایام فتنه به خوبی آگاهی دارند.
منبع:هفتهنامه یالثاراتالحسین(ع)
پایگاه خبری انصارحزب الله: روز دوشنبه 30 آبان 1390 سه کشور بریتانیا، کانادا و امریکا در اقدامی هماهنگ بانک مرکزی و صنایع نفت، گاز و پتروشیمی ایران را تحریم کردند. به دنبال این اقدام یک طرح دو فوریتی با امضای برخی نمایندگان از جمله علاءالدین بروجردی، جواد جهانگیرزاده ، محمد دهقانی، محمدتقی رهبر، سید شهابالدین صدر، محمدحسن ابوترابیفرد و برخی دیگر از نمایندگان با قید دوفوریت تقدیم مجلس شده بود. روز چهارشنبه دوم آذر ماه1390 ، نمایندگان مردم در مجلس شورای اسلامی این طرح را با عنوان کاهش روابط با انگلیس با 162 رای موافق و 5 رای مخالف به تصویب رساندند.
در مقدمه این مصوبه که همچنان به قوت خود باقی مانده آمده است: «با توجه به اینکه دولت انگلیس با تصویب قطعنامه اخیر خود یکبار دیگر سیاستهای کینهتوزانه خود را در قبال ملت و دولت ایران نشان داد، داشتن روابط خارجی با این کشور به هیج وجه قابل قبول و منطبق بر منافع جمهوری اسلامی نیست. بر همین اساس وزارت امور خارجه باید هر چه سریعتر روابط سیاسی را به سطح کاردار تنزل داده و روابط اقتصادی و تجاری را به حداقل برساند.»
براساس ماده واحده این طرح وزارت امور خارجه ایران موظف است در چارچوب حفظ منافع ملی و دفاع از حقوق ملت ایران روابط سیاسی را با دولت انگلیس به سطح کاردار تنزل داده و روابط اقتصادی و بازرگانی را نیز به حداقل ممکن برساند.
اما تبصره 1 این ماده تصریح دارد که در صورت تغییر سیاستهای خصمانه کشور منظور، با گزارش وزارت امور خارجه و تصویب مجلس شورای اسلامی سطح روابط ارتقا مییابد.
به دنبال این مصوبه روز سهشنبه 8 آذر1390 ، تجمعی اعتراض آمیز در مقابل سفارت انگلیس شکل گرفت که به ورود موقت عده ای از آنان به ساختمان سفارت و پایین کشیده شدن پرچم بریتانیا انجامید.از آن تاریخ سفارت دو طرف به شکل متقابل تعطیل و سفارت سوئد در تهران به عنوان حافظ منافع بریتانیا و سفارت عمان در لندن حافظ منافع دولت ایران معرفی شدند.
جمعه 26 تیر1394 حسن روحانی و دیوید کامرون نخستوزیر انگلستان طی یک تماس تلفنی آخرین وضعیت بازگشایی سفارتخانه های دو کشور را مورد بررسی قرار داده و ابراز امیدواری کردند تا وزارت خارجه های دو کشور بتوانند اقدامات خود را در این زمینه به انجام برسانند. شنبه 31 مرداد 1394، تخت روانچی معاون اروپا و آمریکای وزیر امور خارجه ، از بازگشایی متقابل سفارت خانه های دو طرف خبر داد و گفت: قرار این است که پس از بازگشایی سفارت دو کشور روابط از سطح کاردار غیر مقیم به کاردار مقیم تغییر پیدا کند ، البته بحث تعویض کاردارها را نداریم. بنابراین ، سفارتخانههای ایران و بریتانیا ظهر روز یکشنبه اول شهریور ماه سال جاری ، به طور همزمان در لندن و تهران فعالیت خود را از سر گرفتند. محمد حسن حبیباللهزاده ، کاردار ایران در بریتانیا ، و آجای شارما ، کاردار بریتانیا در تهران ، سرپرستی این دو سفارت را عهده دار شدند. که البته مراسم بازگشایی سفارت بریتانیا در ایران توسط وزیر امور خارجه این کشور انجام شد که پس از 11 سال به وقوع پیوسته بود. یعنی تقریبا به موازات تشکیل پرونده هسته ای برای جمهوری اسلامی ایران.
برایند قابل برداشت از فاز اولِ داستان اول این است که ظاهرا ، دولت به دنبال قصد جدی برای بازگرداندن روابط ایران و بریتانیا به سطح عادی است. البته به نظر می رسد انگلیس با اعزام وزیر امور خارجه خود به ایران ، پیام اشتیاق مضاعف خود را مخابره کرده است. از دیگر سو بر اساس اظهارات معاون اروپا و آمریکای وزیر امور خارجه ، بر اساس مصوبه مجلس ، فعلا روابط طرفین در سطح کاردار ادامه خواهد داشت.
فاز دوم از داستان اول
روز دوم شهریور94 ، جمعی از دانشجویان بنا داشتند در اعتراض به بازگشایی سفارت بریتانیا ، تجمعی اعتراض آمیز در مقابل ساختمان آن برگزار کننده که مورد ضرب و شتم قرار گرفته و به محل نامعلومی منتقل شدند. اما سخنگوی ناجا درباره این اقدام گفت: «در رخداد بازگشایی سفارت انگلیس تعداد معدودی از معترضین به دنبال ایجاد جوی ناآرام بودند که با پبشگیری و مداخله به موقع پلیس پایتخت شرایط به نحو مطلوب خاتمه یافت. چند نفر از افرادی سرخود که به هیچ صراطی مستقیم نبودند به کلانتری ارجاع و سپس آزاد شدند.»
فاز اول از داستان دوم
حوالی ساعت 5 بعد از ظهر ، روز دوشنبه 19 مرداد 94 ، یک روز قبل از مراسم تشییع50 شهید غواص در اصفهان، دو تن از فعالان فرهنگی ، با حکم شورای تامین اصفهان به شماره مستند 94/455/38396 دستگیر شده و بدون اطلاع خانواده ها به محل نامعلومی منتقل شدند. این افراد مشغول تهیه سربند ها و بیرق های «مرگ بر آمریکا» برای تشییع شهدا بودند. البته ظهر همان روز نیز طلبه دانشجو محسن ربانی در خیابان دستگیر شده بود و پلاکاردهای دارای محتوای استکبارستیزی نیز از چند کانون فرهنگی اصفهان از جمله جواد الائمه، جمعآوری شده بود. اما در مراسم تشییع شهدا نیز وضع برهمین منوال بوده است.
چنانچه پخش کنندگان سربندها و پلاکاردهای «یازهرا» و «مرگ بر آمریکا» توبیخ می شدند! و در آن دست نوشته های مردم که حاوی شعارهایی همچون «خون شهیدان ما قابل اکسید نیست»، «نه سازش، نه تسلیم، نبرد با آمریکا» ، «دستاوردهای هسته ای را ارزان نفروشیم» و... بودند ، یکی پس از دیگری توسط افرادی ناشناس در کسوت ماموران امنیتی پایین کشیده شده و یا پاره میشدند.
فاز مقدماتی از داستان سوم
یالثارات در این گزارش قصد ندارد با تکرار مکررات به بازخوانی سابقه جنایت های تاریخی بریتانیا در قبال ملت ایران بپردازد. بلکه قصد ما در این گزارس بررسی روند امنیتی سازی ، فضای کشور برای اقشار انقلابی است.
یالثارات در شماره 806، گزارش تحلیلی از روند ظهور «فاشیسمنو» معتدل در روند هستهای با عنوانِ «آغاز عملیات «قَمْعْ» با رمز خیلی محرمانه» منتشر کرده بود که در مورد آغاز فرایند امنیتی سازی فضای کشور برای منتقدین هسته ای هشدار می داد. اما ظاهرا این فاز در حال تسری به سطح عمومی و البته گستره فراتری است که باید آن را آغاز عملیات «قَمْعِ انقلابیون» ، نام گذاشت.
علاوه براین قرینههای دیگری در چارچوب کلامی وجود دارد که طی هفته گذشته از سوی حسن روحانی و در حوزه انتخابات آینده مجلس شورای اسلامی صادر شده است. این نشانه ها در کنار بازگشایی پرمعنای سفارت بریتانیا در مقطع کنونی می تواند مخابرهکننده پیام های خطرناکی باشد.
براین اساس حسن روحانی ، روز چهارشنبه 28 مرداد ، در نشست مشترک هیات دولت و استانداران سراسر کشور طی اظهاراتی بی سابقه و تنش برانگیز، تاکید کرد: «هیچ حزب، جناح و گروه قانونی در کشور نباید احساس یأس کنند.
مجلس شورای اسلامی آینده متعلق به یک حزب و جناح نخواهد بود، این نظر مقام معظم رهبری و گفته قانون اساسی ماست و مگر میشود جناحی بگوید که من یک خم رنگرزی پیدا کردهام که میتوانم آنجا را به هر رنگی که بخواهم درآورم؛ اینگونه نیست.اینجا جمهوری اسلامی ایران است و قانون اساسی در آن حاکم است ، ما جایی را در کشور نداریم که بخواهد افراد صالح و دلسوز را که میخواهند با استفاده از تجربیاتشان به کشور خدمت کنند حالا از هر جناحی که باشند رد صلاحیت کند.
تمام گروهها و دستهجات سیاسی قانونی مورد احترام هستند. همه از نظر دولت برابرند و آن جایی که باید بگوید فردی برای شرکت در انتخابات صالح است یا نه هیأتهای اجرایی هستند و ما هیأت اجرایی نداریم که یک جناح را تأیید صلاحیت کند و یک جناح دیگر را تأیید صلاحیت نکند. شورای محترم نگهبان ناظر است نه مجری. مجری انتخابات دولت است. دولت مسئول برگزاری انتخابات است و دستگاهی هم پیشبینی شده که نظارت کند تا خلاف قانون صورت نگیرد. شورای نگهبان چشم است و چشم نمیتواند کار دست را بکند، نظارت و اجرا نباید مخلوط شوند باید به قانون اساسی کاملاً توجه کرده و عمل کنیم.»
حسن روحانی در اظهارات تامل برانگیز دیگری ، در حالیکه مقام معظم رهبری به طور موکد ، توافق هسته ای را صرفا یک «متن» قلمداد کرده بودند که باید مورد برسی قرار گیرد، مجددا آن را پیروزی نامید و گفت:«پیروزی هستهای برای این نبود که ما در عرصه هستهای پیروز شویم و در بقیه عرصهها پیروزی به دست نیاوریم. پیروزی هستهای آغازی برای پیروزیهای همه جانبه و پی در پی بود و انتخابات مجلس شورای اسلامی باید انتخاباتی با شور و شکوه باشد که همه مردم در آن شرکت کنند.
همزمان با انتخابات مجلس انتخابات خبرگان نیز برگزار میشود که برای ما بسیار مهم است، اگر همه به این باور مهم برسیم که تصمیمگیر برای این کشور ملت ایران هستند مشکل حل خواهد شد و اگر کسی غیر از این، تفکر دیگری داشته باشد تیشه بر ریشه جمهوری اسلامی زده است. امام راحل معتقد بود میزان رأی ملت است، ما فقط باید زمینه را برای برگزاری یک انتخابات سالم و باشکوه آماده کنیم. مگر مجلس اول پس از انقلاب اسلامی که در آن زمان حتی شورای نگهبان نیز وجود نداشت و همه حتی گروهکهای مخرب در آن حضور داشتند بهترین مجلس تاریخ این کشور نبود؟ ملت ایران ملتی بالغ، باتجربه و بزرگ است که به خوبی برای آینده خود تصمیم میگیرد.»
تنظیم رفتارها درچارچوب اراده دشمن
گرچه سخنان دوپهلوی روحانی، طوری تنظیم شده که وی را از زیر بار پیامدهای حقوقی آن می رهاند اما ذهن مخاطب را به یاد آوری ادبیات میرحسین موسوی و کروبی درباره نقش شورای نگهبان ، در روزهای ابتدایی فتنه 88 ، هدایت می کند.
شاید به همین دلیل هم بود که سردار جعفری یک روز بعد از این اظهارات ، بدون اشاره به نام روحانی گفت: «سخنان برخی از مسئولین به معنی آغاز فرسایش استقلال و عزت نظام اسلامی و انقلابی ایران و به مثابه تنظیم رفتارها درچارچوب اراده دشمن است.»
«تنظیم رفتارها در چارچوب اراده دشمن» مفهوم کلیدی مستخرج از سخنان فرمانده سپاه پاسداران ایران که در واقع می توان آن را محور گزارش یالثارات قرار داد و اظهارات ساختار شکنانه حسن روحانی درباره انتخابات ، تداوم پیروزی ها ، ردّ صلاحیت ها را در کنار ید طولای دولت تدبیر و امید برای بازگرداندن فتنه گران به کادرهای حکومتی ، به قطعات یک پازل تشبیه کرد که در حال تکمیل است. اما یالثارات پس از طی این مسیر پیچ در پیچ ، می خواهد به ابتدای داستان باز گردد که شرح آن عبارت بود از بازگشت سراسیمه بریتانیا به ایران و عملیات قلع و قمع انقلابیونِ معترض به این فرایند با دستور شورای تامین!
علی رغم آنکه سابقه خبیثانه بریتانیا در قبال ایران ، بدون ارائه توضیح تکراری ، به عنوان مفروض این گزارش در نظر گرفته شد ، اما به نظر می رسد با عطف به سخنان حسن روحانی و تفسیر فرمانده سپاه پاسداران انقلاب اسلامی ، یاد آوری بخشی از اعترافات «حسین رسام» تحلیلگر ارشد بخش سیاسی سفارت انگلیس در دادگاه فتنه 88 ، الزامی به نظر می رسد.
وی که یکی از بازداشتشدگان فتنه 88 در تهران بود، اعترافات بسیار تکاندهندهای در حضور قاضیصلواتی ، قاضی دادگاههای فتنه 88 انجام داده بود. او مامور به ایجاد شبکه منابع نسبت به تأمین اخبار و اطلاعات مورد نیاز انگلستان بود که در طول پنج سال با حدود130 نفر ارتباط برقرار کرده و متعهد شده بود تا با افزایش حدود50 نفر تعداد منابع خود را به180 نفر برساند که به قول خودش بخش عمده آنان را کسانی که بهنوعی نسبت به حاکمیت فعلی دارای زاویه بودند تشکیل میداده اند.
او در این باره توضیح می دهد که سفارت انگلیس چطور برای رفع ظن از افراد مشکوک به انجام فعالیت های اطلاعاتی با راه اندازی واحدی به نام «وی.آی.پی» با آنان ارتباط برقرار می کرده است. وی همچنین شرح می دهد که 4 ماه قبل از انتخابات ریاست جمهوری دهم در ایران ، به دنبال دستورالعمل تدوین شده در لندن ، وی وسایر همکارانش فعالیت ویژه ای را برای جمع آوری اطلاعات از شبکه مرتبطین خود که عمدتا از جناح اصلاح طلب بوده اند ، آغاز کرده و بعد از تحلیل اطلاعات ، آن را به لندن ارسال می کرده اند.
وی به ملاقات الکسپینفیلد دبیر اوّل سیاسی سفارت انگلستان با برخی نفرات وابسته به حزب اعتماد ملی و دفاتر تبلیغاتی میرحسین موسوی و یکی از مشاورین ستاد انتخاباتی موسوی اشاره کرده بود که پیرو مسائل مرتبط با انتخابات و همینطور اتفاقات مربوط به بعد از انتخابات و اغتشاشات انجام می شده است. اما وی در مورد طرح ادعای تقلب میگوید:«در اولین گزارش ارسالی که بعد از انتخابات برای لندن داشتیم روی ادعای تقلب از سوی یکی از طرفین انتخابات سفارت انگلستان تأکید کرده بود.»
«حسین رسام» ، محدوده ملاقات با مرتبطین را کل کشور اعلام کرده بود که مهمترین محور های آن را دیدگاههای مقام معظم رهبری نسبت به انتخابات ، گرایش خاصِ احتمالیِ ایشان نسبت به کاندیداها ، شکل می داده است.
امر به رهبری برای اکتفا به هدایتگری!
اعتراف تحلیلگر ارشد بخش سیاسی سفارت انگلیس درباره نقش رهبری در انتخابات ریاست جمهوری در حالی می تواند مورد توجه قرار گیرد که یک مفهوم کلیدی دیگر از بین سخنان نوبه ای حسن روحانی نیز به شدت جلب توجه می کند. وی که روز دوشنبه، دوم شهریور در اولین روز هفته دولت در مرقد امام خمینی حاضر شده بود ، با استناد به این که امام در سال های پایان زندگی پر برکتشان ، قدرت و توان دولت را با بهترین تفسیری که از فقه داشت، تبیین کرد ، ادعای معناداری را بدین شرح طرح کرد که: «او (امام) هیچگاه در امور دولت مداخله نکرد و همواره هدایت می کرد همانطور که امروز رهبر معظم انقلاب در همه امور هدایتگر هستند.»
روحانی با اتکاء به این ادعای تنش زای جدید خود مجددا به موضوع برگزاری انتخابات در سال جاری از سوی دولت اشاره کرد و گفت:«باید زمینه را برای حضور مردم در یک انتخابات سالم، قانونی و شکوهمند تحت هدایت های رهبر معظم انقلاب فراهم کنیم.»
در واقع تنها تفسیری که از این ترتیبات اظهاری توسط روحانی درک می شود آن است که وی در لابلای ادبیات کاربردی خود ، مشغول امر کردن به رهبری برای عدم مداخله در کار دولت در مسئله انتخابات است. سیر توالی اظهارات و اقدامات دولت در حوزه انتخابات و بازگشت انگلستان به عنوان متولی اصلی فتنه 88 ، حول موضوع انتخابات ریاست جمهوری دهم ، در کنار دال هایی مبنی بر امنیتی سازی فضای کشور برای انقلابیون ، اذهان را به سمت این درک هدایت می کند که اجرای یک سناریوی پیچیده ، در آستانه انتخابات مجلس دهم شکل گرفته است تا به قول روحانی پیروزی ها متوقف به مسئله هسته ای نماند.
سناریویی که پس از تطابق زمانی آن با مقطع زمانی صدور دستورالعمل لندن در انتخابات ریاست جمهوری دهم ، حکایت از تحولات پر شتاب طی ماه های آینده خواهد داشت. این روندی است که بیش از پیش مستلزم حفظ هوشیاری نیروهای امنیتی برای پرهیز از مقابله با نیروهای انقلابی است. قشری که برادران ناجا و اطلاعات ، از ارزش محوری آنان در سر رسید ایام فتنه به خوبی آگاهی دارند.
منبع:هفتهنامه یالثاراتالحسین(ع)