کوتاهی ارتش سوریه در حمایت از ساکنین فوعه و کفریا
از زمان شروع حملات تروریستها به فوعه و کفریا، با کمال تاسف ارتش سوریه هیچگونه حمایت نظامی از ساکنین این دو شهر انجام نداده است. این در حالی است که صدها نفر از جوانان شیعه مذهب فوعه و کفریا از سالهای گذشته تاکنون در صفوف نیروهای ارتش و دفاع وطنی سوریه سهم بسزائی در پیروزیهای نیروهای دولتی سوری ایفا کرده اند.
به گفته منابع میدانی، از ابتدای وقوع درگیریها، نیروی هوایی ارتش سوریه تنها دوبار در آسمان منطقه حاضر شده و اقدام به بمباران مواضع تروریستهای تکفیری در حاشیه این دو شهر و برخی شهرکهای اطراف آن همچون "بنش و رام حمدان" کرده است. به گفته فرماندهان مدافعان فوعه و کفریا پشتیبانی هوایی ارتش سوریه از مدافعان بسیار ضعیف و محدود به ساعات ابتدایی حملات تروریستها بوده است.
این موضوع موجب شده تا تروریستهای جیش الفتح با فراغ بال اقدام به نقل و انتقال نیروهای تازه نفس و کاروانهای تسلیحات سنگین (توپ و تانک)خود بکنند. در تصاویر منتشره از سوی منابع رسانه ای تروریستهای تکفیری به وضوح آزادی عمل ناشی از عدم حضور یگانهای موشکی و توپخانه ای و بمب افکنها و بالگردهای جنگی نیروی هوایی ارتش سوریه در عملکرد تروریستها مشخص می باشد. در تصاویر منتشره، یگانهای ادوات، توپخانه ای و موشکی تروریستهای القاعده در فضای باز اقدام به اجرای آتش سنگین بر روی ساکنین بی گناه فوعه و کفریا می کنند.
به گفته منابع میدانی، از نظر تسلیحات و تجهیزات نظامی نیروهای مجاهد شیعه بسیار در مضیقه بوده و امداد رسانی ها طی 5 ماه گذشته بصورت موردی و بسیار محدود تنها از طریق پرتاب بشکه های مجهز به چتر حاوی نان و مهمات سبک توسط بالگردهای نظامی و ترابری ارتش سوریه از ارتفاع بسیار بالا صورت گرفته است که آن نیز به دلیل اقدام کشورهای حامی تروریسم تکفیری در منطقه (قطر، ترکیه و عربستان سعود) در تسلیح تروریستهای القاعده، اخوان المسلمین و ارتش آزاد به موشکهای پیشرفته پدافند هوایی با مخاطرات فراوانی انجام شده است.
اما از نظر روحیه معنوی، مجاهدین شیعه فوعه و کفریا با اعلام اینکه به تاسی از حماسه عاشوراء امام حسین (ع) آماده اند تا اخرین قطره خون با تروریستهای تکفیری مبارزه کرده و اجازه ندهند آنها وارد شهرهایشان شوند. بدیهی است با توجه به تشدید لحظه به لحظه حملات به این دو شهر محاصره شده از سوی تروریستهای تکفیری، در صورتی که نسبت به وضعیت تسلیحاتی و تجهیزاتی - تدارکاتی مدافعان و مردم فوعه و کفریا اقدام عاجل صورت نگیرد، شاهد فاجعه انسانی و کشتار وسیع بی گناهان توسط القاعده و سایر گروههای تروریستی خواهیم بود.
این در حالی است که دولت ترکیه با اعزام کاروانهای بزرگ تسلیحاتی و تدارکاتی برای تروریستها بطور رسمی و علنی به حمایت از جنایات القاعده می پردازد. حجم مهمات و تسلیحات مورد استفاده در عملیات هجومی علیه فوعه و کفریا شامل "انواع موشک اندازها، تانک، نفربر، انواع توپخانه سنگین و نیمه سنگین و واحدهای خمپاره انداز" خود بخوبی گواه بر گشوده بودن مسیر تدارکاتی از مرزهای ترکیه به منطقه درگیری می باشد.
علاوه بر این، مدافعان شیعه فوعه و کفریا از حضور گسترده افسران سرویس اطلاعاتی و جاسوسی ترکیه در صفوف گروههای تکفیری خبر می دهند. به گفته این مدافعان، افسران ترک و تروریستهای چچنی حضور بسیار فعالی در نبردهای مناطق حاشیه ای فوعه و کفریا ایفا کرده و صدای صحبتهای آنها در بیسیمها و خطوط مقدم نبرد به وضوح به گوش می رسد. حضور پررنگ تروریستهای بین المللی در تصاویر و گزارشهای ارسالی از میادین نبرد نیز به وضوح قابل مشاهده است. در یکی از این تصاویر "عبدالله المحیسنی مفتی شرقی القاعده اقدام به ایراد کلمات تحریک آمیز علیه شیعیان ساکن در فوعه و کفریا کرده و تروریستها را برای قتل عام آنها تحریض می نماید.
تحولات میدانی جبهه حمص
ادامه نبردها در اطراف تدمر - تصرف قریتین توسط داعش - گسترش خطر به جاده حمص - دمشق
مناطق ریف شرقی استان حمص طی دو ماه گذشته و پس از حمله داعش به شهرهای السخنه و تدمر و ایستگاههای تولید انرژی الشاعر و جزل صحنه تحولات میدانی ویژه ای بوده است. عملیات نظامی نیروهای ارتش سوریه و گروههای هم پیمان آن در اطراف شهر تاریخی "تدمر" واقع در حاشیه شرقی استان حمص همچنان ادامه داشته و کانون این درگیریها در فاصله 2-3 کیلومتری حاشیه غربی آن قرار دارد.
تصرف قریتین توسط داعش
شهر عمدتا مسیحی نشین "القریتین" پس از هجوم وسیع نیروهای داعش به اشغال عناصر این گروه درآمده است. عملیات داعش به شیوه قدیمی این گروه با سه هجوم انتحاری به وسیله کامیونهای بمبگذاری شده آغاز و پس از آن صدها تروریست از محورهای مختلف به خطوط دفاعی نیروهای دولتی سوریه در حاشیه آن حمله کرده اند.
به گزارش منابع میدانی، نخستین حمله انتحاری علیه "پاسگاه بازرسی و امنیت "نادی" صورت گرفت که به انهدام کامل آن و شهادت و جراحت تعدادی از نظامیان سوری منجر گردید. دومین عملیات انتحاری داعش علیه پاسگاه نظامی "دوار" و سومین هجوم علیه پاسگاه نظامی ارتش سوریه با نام " طریق الشام" صورت گرفته است. این سه پاسگاه در محور شمالی شهر قرار داشته و به مثابه خط مقدم دفاع از آن بشمار می رفتند.
با انهدام این سه پاسگاه نظامی، نیروهای داعش حملات وسیعی را برای نفوذ به شهر صورت داده و به موازات آن یگانهای توپخانه و موشکی این گروه مستقر در بیابانهای حاشیه "قریتین" آتش بار سنگینی را برای پشتیبانی از تروریستها بعمل آوردند. ارتش سوریه با اعزام واحدهای تازه نفس نظامی تلاش گسترده ای برای جلوگیری از پیشروهای داعش بعمل آورد لکن به علت شدت حملات زمینی و توپخانه ای موفق نگردید.
ربایش شهروندان مسیحی توسط داعش
منابع خبری از شهر تازه اشغال شده "قریتین گزارش داده اند که نیروهای داعش با استقرار ایستگاههای بازرسی در محورهای شمالی و غربی شهر اقدام به بازرسی خودروهای شهروندان کرده اند. این بازرسیها با هدف شناسایی مخالفان داعش و دستگیری آنها صورت گرفته است.
همزمان، گروهی از فعالان رسانه ای مسیحی در قریتین، با انتشار لیستی از ربایش بیش از 230 تن از شهروندان "مسیحی" سوریه توسط نیروهای داعش در دو پست بازرسی و یک کلیسای (دیرمار الیان) این شهر خبر داده اند. این فعالان با هشدار به نهادهای بین المللی مدافع حقوق بشر نسبت به سرنوشت ناگوار ربوده شدگان ابراز نگرانی کرده اند. لازم به ذکر است که گروه داعش پس از سیطره بر مناطق محل سکونت مسیحیان، آنها را از خانه و کاشانه خود اخراج و کلیه اموال آنها را میان نیروهای خود تقسیم میکند.
نیروهای داعش همزمان حملات خود را به روستای "المهین" واقع در حاشیه غربی شهر قریتین گسترش داده و پس از زد و خورد شدید با نیروهای نظامی سوری وعقب نشینی آنها از منطقه موفق به سیطره بر آن شده اند. این روستا 3 سال پیش طی حمله وسیع گروههای تروریستی تکفیری ارتش آزاد و القاعده به اشغال آنها درآمده و مجموعه انبارهای مهمات (بیش از 30 سوله بزرگ) ارتش سوریه در پادگا نزدیک آن توسط تکفیریها بطور کامل غارت گردید، لکن طی عملیات سال گذشته (2014) نیروهای ارتش سوریه بازپس گرفته شده بود.
حملات اخیر گروه تروریستی تکفیری داعش به قریتین و مهین با اهداف زیر صورت میپذیرد:
1 - نزدیک شدن به آزاد راه راهبردی و مهم "حمص – دمشق"
2 – گسترش سیطره بر ریف شرقی استان حمص
3 – گشودن راه از مناطق شرقی استان حمص به بخش شرقی منطقه مرزی دو کشور سوریه و لبنان موسوم به "القلمون"