سفارش تبلیغ
صبا ویژن

سرباز ولایت

نظر

کریمه: روز گذشته جلسه بررسی توافق وین با حضور تیم مذاکره کننده کشورمان در حالی برگزار شد که نه تنها خبری از منتقدان نبود بلکه سیلی از اتهامات و نسبت های ناروا نیز نثار آنان شد!

به گزارش پایگاه خبری تحلیلی کریمه، پس از جلسه وزیر امور خارجه با شورای راهبردی روابط خارجی و جلسه تیم مذاکره‌کننده هسته‌ای با کمیسیون امنیت ملی مجلس در هفته های گذشته، دیروز نشست بررسی توافق هسته‌ای وین با حضور ظریف، صالحی،عراقچی، تخت روانچی و صادق خرازی از سوی موسسه دیپلماسی ایرانی برگزار شد.
جلسه ای باز هم یکطرفه و بدون حضور منتقدان که نمایندگان دولت صرفاً به تعریف و تمجید از توافق وین پرداختند، به خود تبریک گفتند، توافق را شایسته جشن دانستند و در نهایت به جای پاسخگویی به نقدهای فنی به منتقدان حمله کرده و تلویحاً آنان را به خیانت متهم کردند!
 
ظریف: متن توافق متوازن است!
«محمد جواد ظریف» وزیر امور خارجه کشورمان در نشست بررسی توافق هسته‌ای وین گفت: فرصتی به لطف خدا با حضور مردم در انتخابات ایجاد شده  و این حضور بود که مذاکرات را به ثمر رساند.
 
ظریف افزود: تحریم‌های شورای امنیت همیشه به جنگ یا تغییر رژیم منتهی شده است، اما نتوانستند مردم ایران را از حاکمیت جدا کنند.
 
وی در ادامه گفت: متن نهایی متن متوازنی است، در این متن ما تمام خواسته‌هایمان را به طرف مقابل تحمیل نکردیم؛ طرف مقابل هم نتوانست چنین کاری بکند. زیرا این دیگر توافق نیست بلکه سند تسلیم است. در داخل متن هم توازن قابل توجهی حتی از نظر تناظر زمانی اقدامات وجود دارد.
 
متوازن خواندن متن برجام در حالی است که امتیازات داده شده کاملاً روشن و صریح هستند و اندک وعده‌های حریف به هزار و یک اما و اگر روبرو بوده و هرلحظه اراده کنند قابل پس گرفتن است.
 
وزیر امور خارجه در ادامه تصریح کرد: در فاصله 10 ساله پرونده ایران در شورای امنیت به صورت کامل رفع می‌شود و از دستور کار خارج خواهد شد.
 
اظهارات ظریف در حالی است که براساس آنچه در قطعنامه آمده است ایران با استناد به ماده 41 از فصل هفتم منشور سازمان ملل، «تهدیدی علیه صلح» تلقی شده است! و با پذیرش توافق وین نه تنها از دستور کار شورای امنیت بیرون نمی‌‌رود، بلکه دست‌کم برای مدت 10 سال دیگر تحت ماده 41 فصل هفتم باقی می‌ماند. و این نیز تحقیر دیگری و به مفهوم آن است که ایران مقتدر و پیشتاز را که تهدیدی علیه صلح جهانی و منطقه‌ای است، به بند کشیده! و فعلا! حداقل برای 10سال مهار کرده‌ایم!
 
ظریف در ادامه گفت: در قطعنامه جدید محدودیت داریم اما در قطعنامه‌های قدیم ممنوعیت داشتیم.‌کشورها مجاز نبودند که در برنامه هسته‌ای ایران حضور داشته باشند اما اکنون کشورها تشویق می‌شوند که در برنامه هسته‌ای ایران حضور یابند.
 
وی افزود: قطعنامه 1929 هر نوع فعالیتی در حوزه موشک‌های بالستیک که توانایی حمل کلاهک هسته‌ای داشتند را ذیل فصل هفت ممنوع می‌کرد و تمام کشورها موظف بودند هر اقدامی را انجام دهند تا این نوع فعالیت‌های ایران را متوقف کنند. اکنون این تبدیل شده به یک خواسته غیر الزام‌آور از ایران که نه موشک‌هایی که قابلیت حمل کلاهک هسته‌ای را دارند بلکه برای این منظور طراحی شده‌اند را به مدت هشت سال متوقف کنند، در حالی‌که ایران هیچ موشکی با این توانایی طراحی نکرده و نمی‌کند.
 
وزیر امور خارجه تصریح کرد: در برجام هیچ ممنوعیت و محدودیت موشکی وجود ندارد. اعلام کرده‌ایم در برجام که توان دفاعی ما ادامه خواهد داشت.
 
این اظهارات وزیر امور خارجه نیز در حالی است که سامانه دفاع نظامی پیشرفته جمهوری اسلامی ایران که برخورداری  از موشک‌های بالستیک میان‌برد از جمله این تسلیحات مدرن است، یکی دیگر از پایه‌های قدرت جمهوری اسلامی ایران است که بند 3 از ضمیمه B قطعنامه 2231 به گونه‌ای آشکار- و نه پنهان- می‌تواند کشورمان را از داشتن این تسلیحات پیشرفته و کارساز محروم کند. ضمن آن که اجازه بازرسی از مراکز نظامی و بازجویی از دانشمندان هسته‌ای و نظامی در پوشش ظاهر فریب «دیدارهای فنی و کارشناسی»! و موارد مشابه دیگر در صورت پذیرش توافق وین، می‌تواند ایران اسلامی را در عرصه توان نظامی و دفاعی به کشوری ضعیف و دست‌چندم تبدیل کند!
 
ظریف افزود: این قطعنامه دستاورد بسیار بزرگی است و بزرگ‌ترین خیانت این است که به مردم ما بگویند شما شکست خوردید!
 
این اظهارات ظریف در حالی است که تا کنون هیچ‌کس مدعی شکست مردم در این آزمون نشده و از قضا این مردم بوده‌اند که بارها و بارها به روش‌های مختلف این پیام را به دشمن رسانده اند که به هیچ قیمتی حاضر به دست کشیدن از دستاوردهای هسته‌ای نیستند. حتی منتقدان تیم مذاکره کننده کشورمان را نیز هرگز شکست خورده خطاب نکرده‌اند و آنچه می‌گویند مباحثی کاملاً فنی است که به جای فرافکنی و طرح مسائل کلی، نیاز به پاسخگویی روشن و صریح دارد.
 
ظریف در ادامه گفت: مهم‌ترین تضمین برجام در هم تندیدن برجام با روابط اقتصادی است.
 
وزیر امور خارجه تصریح کرد: ما مبنای برنامه‌مان  را بر این اساس گذاشتیم که باید بازی برد- باخت را کنار بگذاریم. بازی برد- باخت برای هیچ کس منفعت ندارد که حتی برای بزرگترین قدرت نظامی دنیا را به 11سپتامبر کشاند. در این معادله همه بازیگران جز جنگ‌طلبان شکست خوردند.
 
صالحی: ما ظاهرا محدودیت را پذیرفتیم!
در ادامه این نشست، «علی‌اکبر صالحی» رئیس سازمان انرژی اتمی گفت: مبنای فعالیت ما بعد از توافق وین، تجاری سازی است.
 
صالحی افزود: ملت بزرگوار مطمئن باشند در چارچوب خطوط قرمز عمل کرده‌ایم.
 
وی در ادامه گفت: ما ظاهرا محدودیت را پذیرفتیم ولی در واقع این‌گونه نیست؛ ما به راه خود ادامه می‌دهیم.
 
رئیس سازمان انرژی اتمی تصریح کرد: به ما گفتند فلز پلوتونیم نسازند و ما نیز قبول کردیم اما در واقع ما تا 10 یا 15 سال آینده اصلا نمی‌توانستیم به این فلز دست یابیم.
 
صالحی اظهار داشت: آن‌قدر که شهادت شهید شهریاری (شهدای هسته‌ای) برایم سنگین و سخت بود، از دست دادن پدرم این‌قدر سنگین و سخت نبود.
 
وی افزود: برای اولین بار یک کشور در حال توسعه در عرصه دیپلماسی در جایگاه کشورهای توسعه یافته قرار گرفت.
 
تا زمانی که نظم جهانی این‌گونه است بازرسی ها وجود دارد
رئیس سازمان انرژی اتمی در ادامه گفت:ما به عنوان آژانس و معاهده ان‌پی‌تی باید بازرسی آژانس را بپذیریم و سه دهه است که این کار را دنبال می‌کنیم و تا زمانی که نظم جهانی اینگونه است بازرسی‌ها هم برای همه کشورها وجود دارد.
 
صالحی تصریح کرد: یک بازرسی دیگر تحت عنوان راستی آزمایی داریم که بعد از توافق وین باید اقدامات کمی را انجام دهیم. یعنی تعداد سانتریفیوژها و ذخایر کم شود و بازرسان نیز این اقدامات کمی را چک لیست کنند.
 
وی افزود: یا باید مانند لیبی عمل می‌کردیم که همه چیز را واگذار کرد یا مانند کره شمالی و ما هیچ‌گاه چنین خواسته‌هایی را نداشتیم.
 
رئیس سازمان انرژی اتمی در ادامه گفت: دانشمندان و سیاستمداران طرف مقابل می‌دانند که ما چه داریم و فشار می‌آوردند تا نداشته باشیم، اما برخی از داخلی‌های ما نمی‌دانند!
 
عراقچی: به خودمان تبریک می‌گویم و باید برای این توافق جشن گرفت!
«عباس عراقچی» عضو تیم مذاکره کننده نیز در ادامه نشست بررسی برجام گفت: در یک دعوای 12 ساله حرف ما به کرسی نشست و با مجموعه غرب و شورای امنیت بر سر غنی سازی به پیروزی رسیدیم و من تمام‌قد از این توافق دفاع می‌کنم.
 
عراقچی افزود: محدودیت‌های ما در فاصله‌ای معقول که مورد نظر مقام معظم رهبری بود، برداشته می‌شود.
 
وی در ادامه گفت: در حال حاضر در اثر توافق، هر کسی از لیست تحریم‌ها خارج شود از لیست تحریم سوئیفت هم خارج می‌شود.
 
عضو تیم مذاکره کننده با تکرار اظهارات ظریف تاکید کرد: توافق متوازن است چون هر دو طرف به خواسته خود رسیدند.
 
عراقچی تصریح کرد: خواسته اول ما خارج شدن از فضای امنیتی و ایران هراسی و تهدید معرفی کردن ایران بود؛ خواسته دوم ما تثبیت و مشروعیت بخشی از دید حقوق بین‌الملل به فعالیت هسته‌ای بود که محقق شد و خواسته سوم ما این بود که تحریم‌ها برداشته شود که این گونه نیز شد.
 
وی با تاکید براینکه تمام قد از توافق وین حمایت می‌کند، گفت: به خودمان تبریک می‌گویم و باید برای این توافق جشن گرفت!
 
شکاف عمیق میان رژیم صهیونیستی و حامیان غربی
«مجید تخت روانچی» معاون وزیر امور خارجه و عضو تیم مذاکره کننده هسته‌ای در ادامه نشست بررسی برجام گفت: کمیسیون مشترک متشکل از 7 کشور به مشکلات احتمالی در روند اجرای برجام رسیدگی می‌کند.
 
تخت روانچی افزود: در توافق بندی وجود دارد که برای دولت آمریکا تعهد ایجاد می‌کند که تحریم‌ها را به صورت مستمر در همه دولت‌های آمریکا لغو کند و بر اساس این بند تمامی دولت‌هایی که در آمریکا روی کار خواهند آمد، ملزم به پایبندی به این توافق هستند.
 
منبع: کیهان