سفارش تبلیغ
صبا ویژن

سرباز ولایت

نظر

* برنامه جدی برای انتخابات مجلس دهم 

بر اساس اخباری که اواخر سال 93 در برخی رسانه‌ها منتشر شد، حزب کارگزاران با توجه به ارتباط نزدیک با بدنه دولت و همچنین حمایت ویژه هاشمی رفسنجانی در تلاش بود تا محوریت جریان اصلاحات در انتخابات آتی را بر عهده بگیرد. حزب کارگزاران تاکنون 20 دفتر استانی خود را راه‌اندازی کرده و در استان‌های باقی‌مانده نیز از طریق یک رابط مباحث مربوط به انتخابات را پیگیری می‌کند.[12] 

حسین مرعشی به‌عنوان عضو ارشد حزب کارگزاران سازندگی و از چهره‌های شاخص جریان اصلاحات در گفت‌وگویی با شرق در مورد فعالیت‌های اخیر کارگزاران گفت: هم‌اکنون حزب در حال تجدید سازمان است. این بازسازی از شورای مرکزی شروع‌شده و به کمیته‌ها و کانون‌ها رسیده و قرار است نیروهای قبلی بازیافت شده و بعد هم عضوگیری جدید انجام شود.

کارگزاران

مرعشی گام بعدی حزب کارگزاران را "برگزاری کنگره" عنوان کرد و گفت: می‌خواهیم در این کنگره اختیارات هیئت مؤسس را به کنگره بدهیم چراکه در اساسنامه تا تشکیل اولین کنگره حزب، اختیارات کنگره در اختیار هیئت مؤسس است. ما فکر نمی‌کردیم که باید در تشکیل کنگره عجله کنیم.

مرعشی با تأکید بر اینکه حزب کارگزاران مشکل جذب نیرو ندارد تأکید کرد: «حزب کارگزاران برای انتخابات مجلس برنامه جدی دارد.»

سخنگوی تعلیق شده حزب کارگزاران با ابراز امیدواری برای فعالیت مجدد احزاب منحله مشارکت و سازمان مجاهدین، گفت: به‌طورکلی همه مخاطبان کارگزاران، هواداران مشارکت و مجاهدین انقلاب نیستند. ما مخاطبان خاص خود را در طبقه متوسط داریم و امیدواریم بتوانیم مخاطبان خود را سازمان بدهیم و به یک حزب تمام‌عیار تبدیل شویم.

عضو ارشد حزب کارگزاران در پاسخ به سؤال دیگری بر این اساس که انتخابات 24 خرداد چه چیزی را تغییر داد که الآن کارگزاران به فکر کار تشکیلاتی و کادر سازی افتاده است، اظهار داشت: این به دلیل نیازی است که الآن کشور به تحزب احساس می‌کند. از سوی دیگر علاقه‌ای که در مردم و جوانان برای عضویت در احزاب و تشکل‌ها به وجود آمده، باعث شد که حزب تشویق شود.[13] 

* تخریب هدفمند عارف و تلاش برای کاهش محبوبیت وی 

در میانه همه مجادلات پیدا و پنهان یک اتفاق مهم دیگر هم در ماه‌های گذشته رقم خورد. محمدرضا عارف که به‌عنوان تنها کاندیدای اصلاح‌طلب پس از انصراف از انتخابات به نفع حسن روحانی؛ جایگاهی همچون یک منجی و یا یک قهرمان را به خود اختصاص داد تا در انتخابات مجلس از این پایگاه رأی حاصل‌شده بهره ببرد ولی با واکنش‌های تندوتیز کارگزارانی‌ها مواجه شد.

قطعاً برای از بین بردن پایگاه رأی محمدرضا عارف و کاهش محبوبیت او در میان اصلاح‌طلبان، تخریب "برند فداکاری" او در انتخابات ریاست جمهوری، اولین و مهم‌ترین قدم است.

کارگزاران

کارگزارانی‌ها با استفاده از شبکه‌های رسانه‌ای خود که تا قبل از انتخابات عارف را به بدلی بودن متهم می‌کردند باگذشت مدت‌زمان از انتخابات ریاست جمهوری یازدهم به انتشار گفتگوها و گزارش‌هایی پرداختند که تنها یک هدف را در پی داشت، «عارف در انتخابات ازخودگذشتگی و فداکاری نکرد».

نشر این‌گونه اظهارنظرها تا جایی پیش رفت که محمدرضا عطریان‌فر عضو حزب کارگزاران در گفت‌وگو با ارگان رسانه‌ای حزب کارگزاران با اشاره با پایگاه رأی محمدرضا عارف در انتخابات ریاست جمهوری گفت: انصراف عارف در انتخابات ریاست جمهوری سال 92 ازخودگذشتگی نبود و او چاره دیگری غیر از انصراف نداشت.[14] 

    کارگزاران* دفاع از اظهارات انتخاباتی معاون اول رئیس‌جمهور 

جلسه انتخاباتی حزب کارگزاران به خاطر حضور دولتی‌ها جنجال‌آفرین شد. شرکت معاون اول روحانی در جلسه حزب کارگزاران انتقادات گسترده‌ای را نسبت به ورود دولت به رقابت‌های انتخاباتی در پی داشت. البته این حجم انتقادات که در ماه‌های پایانی سال 93 در رسانه‌ها منتشر شد تنها منحصر به حضور جهانگیری در جلسه کارگزاران و اظهارنظرهای انتخاباتی‌اش نبود. برخی دیگر از شخصیت‌های دولتی در سال 93 اظهاراتی را به زبان جاری کردند که به نظر می‌رسید دولتی‌ها نمی‌خواهند از عرصه رقابت‌های انتخاباتی عقب بمانند و می‌خواهند در انتخابات مجلس مؤثر واقع شوند.

علی یونسی دستیار ویژه رئیس‌جمهور نخستین کسی بود که رسماً از تلاش‌های دولت برای کسب کرسی‌های مجلس دهم پرده برداشت.

وی در سفر به سیستان و بلوچستان در جمع اعضای ستاد انتخاباتی حسن روحانی گفته بود که: «ستادهای انتخاباتی حسن روحانی بعد از انتخابات ریاست جمهوری راکد شده و این به زیان دولت است. ستادهای انتخاباتی دکتر روحانی در زمان انتخابات ریاست جمهوری نه‌تنها باید منسجم باشند بلکه از هم‌اکنون برای انتخابات بعدی مجلس فعالیت خود را آغاز کنند.»[15] 

چندی بعد اظهارات حسین مرعشی عضو ارشد حزب کارگزاران سازندگی در مورد فعالیت‌های انتخاباتی سخنگوی دولت سبب شد کمیسیون شوراها و امور داخلی مجلس شورای اسلامی از نوبخت دعوت کند تا با حضور در کمیسیون به ارائه توضیحات خود بپردازد.

عضو حزب کارگزاران سازندگی طی مصاحبه‌ای درباره فعالیت دولت برای انتخابات مجلس گفت: قاعدتاً آقای نوبخت در قالب حزب اعتدال و توسعه ورود می‌کنند. اخیراً هم آقای نوبخت از موضع سازمان برنامه به ستادهای آقای روحانی در استان‌ها، به‌عنوان اعضای شورای توسعه ابلاغ کردند.

اواخر بهمن‌ماه 93، همایش سراسری جوانان عضو و هواداران حزب اعتدال و توسعه در دانشگاه امیرکبیر برگزار شد. همایش سراسری حزب اعتدال و توسعه صبح روز پنجشنبه 30 بهمن‌ماه 93 با حضور محمدباقر نوبخت دبیر کل این حزب، محمود واعظی وزیر ارتباطات و عضو شورای مرکزی حزب، مرتضی بانک سرپرست نهاد ریاست جمهوری و عضو شورای مرکزی حزب، علی جنتی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی و عضو شورای مرکزی حزب برگزار شد.

اما آنچه بعد از مطرح‌شدن انتقادات به دولت توسط رسانه‌ها و سیاسیون بازهم مورد تعجب قرار گرفت، حمایت حزب کارگزاران از اظهارات انتخاباتی دولتی‌ها بود.

هفته‌نامه صدا به‌عنوان ارگان رسانه‌ای حزب کارگزاران با انتشار گفتگویی تفصیلی از غلامحسین کرباسچی به دفاع از اظهارات انتخاباتی معاون اول روحانی در جلسه حزب کارگزاران پرداخت. غلامحسین کرباسچی دبیر کل حزب کارگزاران سازندگی با تأکید بر اینکه مقامات ارشد دولت نباید دخالتی در انتخابات داشته باشند به دفاع از جهانگیری پرداخت و گفت: «اینکه مقام ارشد دولتی بیاید و عنوان کند که مجلس کنونی با برنامه‌های دولت مخالفت می‌کند و اجازه نمی‌دهد دولت آن برنامه‌هایی را که مردم به آن رأی داده‌اند، اجرا کند و اینکه بهتر است در دوره آتی مجلسی روی کار بیاید که با برنامه‌های دولت همراهی کند، به معنای دخالت در انتخابات نیست؛ و این خواست طبیعی هر دولتی است که مجلس با او همراهی کند و حق هم دارد این خواست خود را خیلی شفاف بیان کند.»

باوجود جایگاه حقوقی جهانگیری در دولت و همچنین در حزب کارگزاران سازندگی، باید خیلی ساده‌اندیش بود تا گفت هیچ نگاه انتخاباتی وجود ندارد و اگر حرفی مطرح می‌شود تنها بر اساس جایگاه حزبی است و نه دولتی.[16] 

* اظهارات جنجالی کرباسچی در ضیافت افطاری رئیس‌جمهور 

دبیران کل احزاب اصول‌گرا و اصلاح‌طلب و برخی چهره‌های مؤثر سیاسی سوم تیرماه به دعوت رئیس‌جمهور در یک ضیافت افطاری زیر یک سقف گرد هم آمدند تا از "ضرورت وحدت ملی و همدلی" سخن بگویند، اما اظهارنظرهای چند چهره افراطی برای این ضیافت حاشیه‌ساز شد به‌نحوی‌که حواشی این مراسم هدف اصلی این ضیافت را تحت‌الشعاع خود قرارداد.

محور اصلی سخنرانی‌ها همان‌طور که رئیس‌جمهور هم در این ضیافت به آن اشاره‌کرده بود به بحث وحدت احزاب و گروه‌ها مربوط می‌شد و "همدلی و هم‌زبانی" شاه‌بیت سخنان دولت و جریان‌های سیاسی بود؛ اما آنچه این دیدار را تحت‌الشعاع خود قرارداد و موجب شد تا برخی چهره‌های سیاسی مجبور به ترک ضیافت افطاری شوند، اقدام دبیر کل حزب کارگزاران پشت تریبون سخنرانی بود که مورد اعتراض سایر مدعوین نیز قرار گرفت.

کرباسچی دبیر کل حزب کارگزاران ضمن حمایت از سران فتنه، میرحسین موسوی را به سید مظلوم تعبیر کرد تا اعتراض بسیاری از مدعوین را بلند کند و موجب خروج تعدادی از چهره‌های اصولگرا از ضیافت افطاری رئیس‌جمهور شود.[17] 

 

 

*اجتماع انتخاباتی کارگزارانی‌ها  

کارگزارانی‌ها به‌واسطه ارتباط نزدیک با بدنه دولت و همچنین حمایت ویژه هاشمی رفسنجانی در تلاش‌اند تا برای انتخابات مجلس بتوانند اصلاح‌طلبان را زیر چتر خود قرار دهند؛ آن‌ها با برگزاری کنگره این حزب، زمینه را برای برگزاری اجتماع بزرگ کارگزاران فراهم کردند.

حسین مرعشی سخنگوی حزب کارگزاران سازندگی درباره برگزاری کنگره حزب کارگزاران در سال جاری گفته بود: «هم‌اکنون در نزدیک به 25 استان شوراهای استانی حزب تشکیل‌شده و اکنون شرایط برای برگزاری اجتماع بزرگ کارگزاران هم فراهم است.»[18] 

کارگزارانی‌ها پنجشنبه شلوغ و پرکاری را پشت سر گذاشتند. در همایش سراسری کارگزاران که پیش کنگره هم به آن می‌گفتند سرشاخه‌های اصلی سراسر کشور این حزب هم حضور داشتند. آن‌ها آمده بودند تا در فاصله سه ماه مانده به کنگره و هفت ماه مانده به انتخابات مجلس اصلی‌ترین مواضع حزب را دریافت کنند و خط سیاسی ابلاغی در تهران را برای اجرا به شهرستان محل فعالیت خود ببرند.

 

در این گردهمایی غلامحسین کرباسچی به‌عنوان دبیر کل این حزب پشت تریبون رفت و از مذاکره ملی، رفع حصر سران فتنه، محکومیت‌های قضایی و لزوم تحزب سخن گفت    . 

 

کرباسچی همان حرف‌هایی را در جمع اعضای کارگزاران به زبان آورد که چندی پیش در ضیافت افطاری حسن روحانی و در حضور اصولگرایان گفته بود «رفع حصر سران فتنه» شاه‌بیت سخنرانی‌های این روزهای کرباسچی شده است. اظهاراتی که چندی پیش مراسم افطاری رئیس‌جمهور را حاشیه‌ساز کرد و موجب شد تا برخی چهره‌های سیاسی مجبور به ترک ضیافت افطاری شوند   .

کرباسچی از فرصت سخنرانی استفاده کرد و به‌نوعی مرام حزب را تشریح کرد و این بار از «بازنگری در مواضع کارگزاران، با توجه به شرایط جدید» سخن گفت.[19]

کارگزاران

*حامیان دولت و اصلاح‌طلبانتحت لوای کارگزاران به میدان انتخابات می‌آیند؟

کارگزارانی‌ها که با نوسازی حزبشان به تقویت جنبه رسانه‌ای و مالی حزب پرداختند، می‌خواهند به هر ترتیبی که هست، در انتخابات آینده، مخصوصاً انتخابات مجلس شورای اسلامی تاثیرگذار باشند.

اعضای حزب کارگزاران در تلاش‌اند تا به‌واسطه جذب افراد تندرو و همچنین بیان برخی سخنان تند و ساختارشکنانه فضای تبدیل‌شدن به رأس احزاب اصلاح‌طلب را در آستانه انتخابات مجلس شورای اسلامی محیا کنند.

تقویت ارگان‌های رسانه‌ای منتسب به کارگزاران، تخریب محمدرضا عارف و کاهش محبوبیت وی در افکار عمومی، راه‌اندازی شاخه جوانان در استان‌های کشور، دعوت از معاونین رئیس‌جمهور در جلسات کارگزاران، بیان اظهارات تند و ساختارشکنانه در حمایت از فتنه گران باوجوداینکه بارها اعلام‌شده است "فتنه" خط قرمز نظام جمهوری اسلامی است ازجمله تلاش‌های کارگزارانی‌ها برای احیای دوباره در فضای سیاسی کشور و رسیدن به قله تصمیم‌گیری برای سایر احزاب اصلاح‌طلب است.

حال باید منتظر ماند و دید که حامیان محمدرضا عارف و حامیان دولتی که مدت‌هاست عزم خود را برای تصاحب کرسی‌های سبز رنگ بهارستان جزم کرده‌اند، آیا حاضرند تا تحت لوای کارگزاران پا به عرصه رقابت‌ها بگذارند و یا اینکه حساب خود را از آن‌ها جدا کرده و تخم‌مرغ‌های خود را تنها در سبد رأی عارف می‌گذارند؟

از سوی دیگر، آیا باید منتظر بود و دید اصلاح‌طلبان به‌واسطه ارتباط نزدیک کارگزاران با بدنه دولت، حاضرند در انتخابات مجلس شورای اسلامی با تابلوی این حزب وارد عرصه شوند یا تصمیماتی دیگری در سردارند؟




[1] -http://vatanemrooz.ir/newspaper/BlockPrint/4728

[2] -http://www.yjc.ir/fa/news/4728064

[3]- همان

[4]- همان

[5] -http://didban.ir/fa/news-details/21156/

[6] - http://www.mashreghnews.ir/fa/news/355953

[7] -http://www.tasnimnews.com/Home/Single/822124

[8] -http://www.farsnews.com/newstext.php?nn=13940229000240

[9] - http://www.tasnimnews.com/Home/Single/333214

[10] -http://www.farsnews.com/newstext.php?nn=13931024001004

[11] - http://www.mashreghnews.ir/fa/news/445032

[12]- پایگاه خبری پارس، کد خبر 259295

[13]   -http://www.farsnews.com/newstext.php?nn=13930409000209

[14] -http://www.afkarnews.ir/vdcd5k0ooyt0fk6.2a2y.html

[15] -http://snn.ir/detail/News/405378/187

[16]   -http://www.mashreghnews.ir/fa/news/432735

[17]   -http://www.mashreghnews.ir/fa/news/433736

[18] - http://iscanews.ir/news/286515/

[19] http://www.etemadnewspaper.ir/Default.aspx?NPN_Id=215&pageno=1