سابقه ورود پولهای کثیف به عرصه انتخابات را نیز میتوان در دوران انتخابات ریاست جمهوری سال 88 مشاهده کرد، وقتی که درآمدهای حاصل از دانشگاه آزاد در ستاد یکی از کاندیداهای انتخابات خرج میشد.
به گزارش مشرق، شروع حرف و حدیثها در رابطه با «ورود پول کثیف در سیاست» از حرفهای عبدالرضا رحمانی فضلی وزیرکشور بود. وقتی که وی در همایش تخصصی روسای پلیس مبارزه با مواد مخدر میگوید: «بخشی از پولهای به دستآمده از طریق موادمخدر و … در حوزه سیاست وارد میشود و افراد در قالب انتخابات و... به آن ورود میکنند، از اینرو حوزه قدرت آلوده میشود و مردم در قالب دموکراسی، اختیار خود را به حاکمیتی تحت عنوان مجلس یا دولت میدهند».
سخنان وزیر کشور را تحریف کردند/ حدادعادل: وزیر کشور صرفا هشدار داده بود
البته رحمانی فضلی پس از واکنشهایی که به اظهاراتش صورت گرفت میگوید حرفایش را تحریف کردهاند و فقط «هشدار» داده است که باید مواظب باشیم پولهای کثیف وارد سیاست نشود. وزیر کشور دولت یازدهم در این رابطه گفت: «من به همه تذکر دادم که با توجه به اهمیت حوزه قدرت، باید مواظب باشیم تا دارندگان پول کثیف که به دنبال ساخت حاشیه امنی برای خود هستند، موفق نشوند».
غلامعلی حدادعادل نیز اظهارات وزیر کشور را نوعی «هشدار» عنوان میکند و ...
سرباز ولایت
هاشمی: از آبرویم گذشتم
وی با رد دیدگاه این منتقدان هاشمی، نوشته است: آیتالله هاشمی با علم به اینکه میدانستند موضعگیری و جهتگیری بسیاری از اعضای خبرگان چگونه است، معذلک به واسطه احساس خطری که داشتند وارد رقابت شدند. از ماهها قبل هم ایشان رسما اعلام کرده بودند اگر ببینند افرادی قصد نامزدی دارند، ساکت نخواهند نشست و این دقیقا کاری بود که انجام دادند. ایشان بعد از اعلام نتایج انتخابات دیروز فقط یک جمله گفتند «نمیتوانستم و نتوانستم ساکت بنشینم. با پاگذاشتن بر 80 سال آبرو و حیثیت سیاسیام، به آخرین وظیفه و تکلیفم برای انقلاب و نظام عمل کردم».
هاشمی از سال 88 دچار دگردیسی کامل شده است
زیباکلام افزود: ممکن است امواج پرشتاب سالهای نخست انقلاب، ایشان را هم مانند بسیاری دیگر با خود برای مدتی حمل کرده باشد اما واقعیت آن است که هر چقدر از آن سالهای پر تبوتاب نخست انقلاب فاصله میگیریم، هاشمیرفسنجانی به اعتدال و میانهروی نزدیک و نزدیکتر میشود. این روند بهویژه بعد از دهه 60 و آغاز نخستین دوره ریاستجمهوری، بهطور منظم پررنگتر میشود، تاجایی که از اواسط دهه 80 و بهویژه از 22خرداد 88 به اینسو میتوان گفت ایشان دچار یک دگردیسی کامل میشوند. ایشان خواهان احترام کشورها یا فرهنگ و تمدنها بود و به طور متناوب او را در جهت ترویج اعتدال، میانهروی، پرهیز از خشونت، افراطیگری و از سوی دیگر، وفاق و همدلی ملی میبینیم. در عین حال و با وجود این تحول، ایشان همچنان سفت و سخت و قرص و محکم به انقلاب و نظام پایبند ماندهاند.
اعتماد: هاشمی شگفت زده شد
البته خلاف اظهارات زیباکلام، روزنامه اعتماد در تحلیلی، شکست هاشمی در انتخابات خبرگان را به سفر آیتالله موحدیکرمانی به قم مرتبط و عنوان کرد: این دومین انتخاباتی است که هاشمیرفسنجانی در آنها شگفتزده میشود. آن مرتبه با واکنشش همه را شگفتزده کرد و حالا باید دید که چه میکند؟ او ماهها برای تصمیمگیری در مورد آمدن یا نیامدن فرصت داشت و این تصمیم را دیروز بالاخره گرفت تا بیاید و میدان را خالی نکند. تدبیرش معلوم نیست اما هرچه که هست آیتالله حالا هم بدون شک آن واکنشی را که همه منتظرش هستند نشان نمیدهد تا نشان دهد که اگر صحنه سیاست ایران غیرقابل پیشبینی است به همان میزان هاشمی هم به پیچ و خمهای آن عادت کرده است.
به گزارش پایگاه خبری انصارحزب الله، رهبر انقلاب در دیدار با مسوولان محیط زیست صحبت از اراضی کردند که مورد اختلاف ارتش و وزارت اطلاعات بوده و مردم از این پارک جنگل بی بهره اند؛ ایشان در این خصوص گفتند:
«یک جاهایی هم هست در اطراف تهران - حالا این را من اینجا بگویم - طرف شرق تهران، یک بوستان بزرگی است، یک منطقهی خیلی وسیعی است بین بزرگراه بابایی تا ارتفاعات قوچک؛ یک زمینی است متعلّق به ارتش. بنده گاهی اوقات در این مسیرهای صبحگاهی در بعضی از روزها از آنجا میرویم و ارتفاعات را حرکت میکنیم، راه میرویم؛ من هروقت آنجا میروم، دلم میلرزد! چون میدانم دهها چشم طمعکار متوجّه اینجا است. کارهایی هم شروع کردند، ما جلویش را گرفتیم، یک تشری زدیم، دعوایی کردیم؛ میدانم موقّتاً دست برداشتند، امّا منتظرند یک غفلتی صورت بگیرد؛ یا این حقیر نباشم، یا غفلتی پیش بیاید، بالاخره بروند اینجا را تصرّف کنند؛ واقعاً انسان دلش میلرزد؛ یک بوستان بزرگِ شاید چند صد هکتاری - نمیدانم چقدر است - که اصلش هم ظاهراً متعلّق به ارتش بوده لکن الان مورد استفادهی ارتش نیست و مورد اختلاف بین ارتش و وزارت اطّلاعات و اینها است. به نظر من اینجا مال مردم است؛ اینجا باید بهصورت یک گردشگاه عمومی مردمی دربیاید. مکرّر هم من این را پیغام دادم به مسئولین گوناگون، شهرداری باید برود اینجا را تصرّف کند، دراختیار مردم بگذارد. جای بسیار وسیع، خوب، خوشآبوهوا در شرق تهران، پُر درخت. حتّی من یکوقتی آنجا دیدم یک گلهی آهو یا بز کوهی بود که از دور دیده میشد؛ یک جای اینجوری. [این] در اختیار مردم قرار بگیرد، مردم بروند استفاده بکنند. اگر کوتاهی بشود، آنجا هم مثل بعضی جاهای دیگر [خواهد شد] که متأسّفانه کوتاهی شد و یکوقت دیدیم که ساختمانها آنجا سر بلند کردند و مدّعی پیدا شد، بعضی از دستگاهها هم متأسّفانه از روی غفلت - نه از روی غرض - فلان زمینها را به کارمندان خودشان دادند، آنها هم به یکی دیگر فروختند؛ این کارهایی و بیانضباطیهایی که متأسّفانه در زمینهی زمینها و در زمینهی این منطقهی تنفّسی شهرهای بزرگ بهوجود میآید و از این قبیل [قبلاً هم] بهوجود آمده است»
این اراضی در شمال اتوبان بابایی و در سمت چپ جاده لشگرک قرار دارد، به پارک جنگلی قوچک معروف است:
در این خصوص روزشمار برای مسوولان شهرداری و دستگاههای ذیربط برای اجرای دستور رهبر انقلاب شروع شده است و به نظر می رسد آنچنان که شهرداری تهران اعلام کرد، اراضی مورد اشاره تا اوائل فروردین ماه در اختیار مردم گذاشته شود.
منبع: مسیر آنلاین
وی افزود: فدراسیون در حال حاضر 2 دستگاه اتومبیل ال 90 را در پیشت به بانوان اختصاص داده که برای برگزاری کلاس های آموزشی و تمرین هستند و بانوان می توانند 2 روز در هفته از آنها استفاده کنند. به هر حال اتومبیل هایی که از خارج کشور جمع می شوند، هزینه سنگینی دارند. اسپانسر هم خیلی ضعیف است. به نظرم بانوان باید دیده شوند و این مشکلی است که ما داریم.
نایب رئیس فدراسیون ادامه داد: البته بانوان در اتومبیلرانی مشکل خاصی ندارند؛ چرا که در اتومبیل می نشینند و کلاه مخصوص نیز بر سر می گذارند. از سال قبل و با حضور حمیدرضا مهرعلی روی صندلی ریاست فدراسیون چندین پخش رسانه ای داشته ایم.
جوانمردی گفت: در مسابقات رالی شیراز فقط یک شرکت کننده در بخش بانوان داشتیم. متاسفانه اتومبیل ها به لحاظ ایمنی ضعیف هستند و در این زمینه باید با استانداردهای جهانی هماهنگ شویم. اگر این بخش از کار به وضعیت مطلوب برسد، بانوان می توانند در مسابقات شرکت کنند. ما نیز در تدارک و آماده سازی برای سال آینده هستم.
جوانمردی درباره فرهنگ سازی در زمینه موتورسواری بانوان عنوان کرد: در این بخش فرهنگ سازی نشده و خیلی ها مخالف هستند که خانم ها موتورسواری کنند. ما بانوانی داریم که علاقه مند به فعالیت در موتورسواری هستند. این خانم ها فقط در پیست می توانند تمرین کنند و امکان حضور در سطح شهر را ندارند. آنها حتی برای ورود و خروج از مجموعه ورزشی نیز باید ماشین یدککش داشته باشند و این بدان معناست که نمی توانند سوار موتور بشوند. در حال حاضر نمی توان تصور کرد که یک خانم با موتورش در سطح شهر رانندگی کند.
نایب رئیس بانوان فدراسیون موتورسواری و اتومبیلرانی گفت: امیدواریم بحث گواهینامه آنها نیز حل شود. ما استارت این کار را زده ایم و با توجه به عضویت در فدراسیون جهانی، امیدواریم بتوانیم کارهای بهتری در این زمینه انجام بدهیم.
جوانمردی در پاسخ به این سوال که "آیا تاکنون در ایران یک خانم گواهینامه موتور دریافت کرده؟" گفت: تا به حال و در چند دهه اخیر کسی را نداشته ایم که مجوز گرفته باشد. یک مورد در زمان های بسیار قدیم بوده که حتی آن خانم را نمی شناسیم. به هر حال اگر گواهینامه برای حضور در پیست صادر شود، این مساله به مسائل تمرینی و مسابقات کمک می کند.
او درباره موتورسواری بانوان در سطح شهر بیان کرد: این اتفاق به این زودی رخ نخواهد داد. البته بانویی در تهران هست که با موتور خرید روزانه اش را می کند و کسی هم به او کاری ندارد. با توجه به گذاشتن کلاه مخصوص بر روی سر، شناختن این خانم کار سختی است. به نظرم اینکه زنان با موتور به سطح شهر بیایند، نیاز به زمان وجود دارد. در حال حاضر همین قدر که بتوانیم مساله حضور زنان در پیست موتورکراس را حل کنیم، خودش کار بزرگی است.
فریبا جوانمردی در پایان گفت: باید در این زمینه فرهنگ جا بیفتد که البته فعلاً نداریم. وقتی جای یک زن بر روی موتور عوض شده و سرنشین جلو شود، خیلی از نگاه ها نیز تغییر می کند و شاید در این زمینه آن تصوری که در ذهن وجود دارد، نباشد. این موضوع باید فرهنگ سازی شده و تبدیل به عادت شود و نگاه نیز عادت کند. الان دوچرخه سواری بانوان در بحث ترافیک و آلودگی هوا تاثیر گذار است و بنابراین باید کمک کنیم که موتورسواری آنها نیز فرهنگ سازی شود.
منبع: خبرگزاری دانشجو
از قدیم و ندیم گفته اند، یک سوزن به خودت بزن یک جوال دوز به دیگران! حالا وقت آن رسیده که ببینیم آقای مطهری یک سوزن به خودش می زند یا نه؟
حمله تعدادی از افراد به آقای علی مطهری نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی، واقعا امری نامبارک و نامیمون، غیرقابل توجیه و ظلم آشکار بود که در حق ایشان اتفاق افتاد و هیچ کس نمی تواند از این حادثه تاسف بار دفاع کند.
لکن با توجه به اینکه آقای مطهری در مواجهه با فتنه88، تحریک کنندگان فتنه –به زعم ایشان آقای احمدی نژاد و طرفدارانش- را با سران فتنه یعنی آقایان موسوی، کروبی و خاتمی به یک اندازه مقصر می دانند، باید دید آیا در قضیه حمله اخیر به خودشان نیز همین اعتقاد و نگاه را دارند یا نه.
به عنوان مثال آیا آقای علی مطهری می پذیرند که گفته شود حمله به خودروی حامل ایشان در شیراز، عکس العمل طبیعی سخنان و اظهارات تحریک آمیز وی در این چند ماه اخیر بوده است. آیا ایشان قبول می کنند که پاسخ «یوم الشیطان» خواندن «یوم الله 9 دی» چیزی کمتر از حمله به خودروی ایشان نیست؟
با استدلال های سابق ایشان، آیا آقای مطهری می پذیرند قبل از آنکه مهاجمان به خودروی ایشان در دادگاه محاکمه شوند، ایشان را به اتهام تحریک مهاجمان محاکمه کنند؟
جواب ایشان مشخص است؛ قطعا پاسخ منفی است. پاسخ ما هم منفی است. اما این انتظار از آقای مطهری وجود دارد که مثل همیشه که مدعی همه جانبه نگری موضوعات هستند، این مسئله را هم با همان ادبیات پیگیری و طرح نمایند.
به قول قدیمی ها که می گفتند: یک سوزن به خودت بزن یک جوال دوز به دیگران.
احتمالا اوایل هفته آینده این حکم ابلاغ میشود.
12 اتهام در پرونده مهدی هاشمی
به گزارش جهان، حجتالاسلام و المسلمین هادی صادقی معاون فرهنگی قوه قضائیه اخیرا در نشستی با اصحاب رسانه اظهار کرد: پرونده مهدی هاشمی پرونده سنگین دیگری است که در حال حاضر در مرحله رسیدگی قرار دارد. در این پرونده 12 اتهام وجود دارد. قاضی این پرونده بسیار دقیق و حاذق است.
وی با بیان اینکه عدهای میخواهند پرونده مهدی هاشمی را سیاسی تلقی کنند، گفت: عدهای میگویند که اصل محاکمه آقای «م.ه» سیاسی است تا با این حرف بگویند این فرد بیگناه است که این حرف سخن غلطی است و عدهای دیگر میخواهند در اذهان مردم پیش داوری ایجاد کنند که حکم قاضی نتیجه خوبی نداشته باشد. در هر صورت قاضی این پرونده هر حکمی را که صادر کند یک گروهی ناراضی میشوند.
اتخاذ رویکردهای مسئلهدار سیاسی و امینتی برخی دولتمردان تدبیر و امید در استان استراتژیک و مرزی سیستان و بلوچستان سبب نگرانیهای دیگر نیز شده است.
به گزارش رجا، نحوه خاص آزاد سازی چهار مرزبانان گروگان گرفته شده توسط گروهک جیش العدل، انتصاب چهره های با سوابق نزدیکی به فتنه و جریانات تندرو مذهبی در مدیریت های کلان استانی، نگاه های سیاسی و انتخاباتی به مسئله امنیت جنوب شرق، استفاده ابزاری و انتخاباتی از مطالبات قومی و مذهبی در جنوب شرق بخشی از موضوعاتی است که با مدیریت علی اوسط هاشمی استاندار سیستان و بلوچستان و از چهره های نزدیک به حزب غیرقانونی مشارکت در این استان رقم خورده است.
با این وجود یکی از مسئولین ارشد این استانها در روزها اخیر و در اقدامی قابل تامل چند به دیدار مولوی "م.ن" یکی از لیدرهای تروریستی جنوب شرق، قاتل و فتوا دهنده ترور مولوی جنگی زهی از علمای انقلابی اهل تسنن استان سیستان و بلوچستان رفته است.
مولوی "م.ن" که در اولین اعترافات تلویزیونی خود به صراحت اعلام کرده از یکی از کشورهای عربی برای به شهادت رساندن مولوی جنگی زهی که همچون او اهل سنت نیز بوده است، 700 میلیون تومان پول دریافت کرده، چند سالی است که در زندان به سر میبرد و در انتظار اجرای حکم قضایی و عدالت است.
اما با روی کار آمدن دولت تدبیر و امید برخی جریانات تندرو مذهبی فعال در جنوب شرق که سوابق متعددی در تخریب وجهه نظام جمهوری اسلامی در رسانه های ضد انقلاب دارند با برقرار کردن رابطه نزدیک سیاسی و انتخاباتی با مسئولین جدید سیستان و بلوچستان، وی را برای فشار و اعمال نفوذ به دستگاه قضایی و آزاد سازی این چهره مزدور و رابط برخی سرویس های اطلاعاتی عربی ترغیب می کنند.
دیدار با قاتل مولوی اهل تسنن استان سیستان و بلوچستان گرچه سبب خشم بسیاری از مردم اهل سنت مناطق بلوچستان شده ولی این سوال را نیز بوجود آورده است که دیدار استاندار سیستان و بلوچستان با یک چهره با تفکرات وهابی و ضد امنیتی با چه انگیزه و مهمتر از همه با چه توجیهی صورت گرفته است؟
دیداری که به گفته منابع مطلع به دلیل محل نگهداری این عنصر تروریست، دیداری عادی نبوده است. چنانکه این لیدر عملیاتهای تروریستی جنوب شرق کشور یک زندانی عادی محسوب نمی شود و در بند غیر عمومی نگهداری می شود و نحوه این دیدار، متناسب با شانیت جایگاه حقوقی مسئولان ارشد شورای تامین یک استان مهم مانند سیستان و بلوچستان با قاتل یک عالم سنی و انقلابی نبوده است.
به اعتقاد برخی کارشناسان سیاسی در جنوب شرق، مسئولان ارشد سیستان و بلوچستان برای بدست آوردن رضایت برخی از جریانات تندرو مذهبی تلاش میکند با آزاد سازی و یا گرفتن تخفیف برای مجازات این قاتل و چهره وابسته به کشورهای عربی، برای انتخابات آتی مجلس با آنها پیوند محکمتر سیاسی برقرار کند.
حسن روحانی در انتخابات ریاست جمهوری در سیستان و بلوچستان آرای بسیار بالایی کسب کرد و به همین دلیل از همان ابتدای شروع به کار دولت تدبیر و امید برخی از نزدیکان رییس جمهور تلاش میکنند حتی به قیمت شکست قبح ارتباط با برخی جریانات تندرو مذهبی و همچنین با نگاه سیاسی به مطالبات اهل سنت و نگاه ابزاری به مباحث مربوط به حقوق اقوام، سبد انتخاباتی دولت را در این استان تامین و همچنان حفظ کنند.
به اعتقاد ناظرین سیاسی، نگاه سیاسی به مسئله امنیت و چشم پوشی از تحرکات عقبه جریانات تندرو مذهبی، همچون مدارس علمیه مروج تفکر وهابی در سیستان و بلوچستان، سبب برور مشکلات و موانع زیادی در برقراری امنیت پایدار در این استان و زمینه ساز ترویج بیشتر افراط گری مذهبی در جنوب شرق در آینده نه چندان دور خواهد شد.
گفتنی است، در چند ماه اخیر حتی در چند مورد مراجع عظام تقلید، تشکل های مختلف دانشجویی و مردمی و حتی خانواده های شهدای سیستان و بلوچستان با نگارش بیانیه ها و نامه های مختلف به رئیس جمهور از عملکرد مسئولین ارشد این استان انتقاد کرده و حتی برخی گروههای مردمی نیز خواستار تغییرات جدی در مدیریت عالی این استان استراتژیک و مهم شدهاند.
به گزارش مرکز خبر حوزه، آیت الله ناصر مکارم شیرازی صبح چهارشنبه در درس خارج فقه خود که در مسجد اعظم برگزار شد، با اشاره به اهمیت اعتدال در زندگی گفت: اسلام دین اعتدال است و هرجریان و حرکت فردی و اجتماعی باید در محور اعتدال شکل گیرد.
وی افزود: قرآن کریم امت پیامبران را امت وسط و میانه نامیده و دهها روایت صحیح از ائمه اطهار(ع) درخصوص بحث اعتدال وجود دارد که همگی موید این مطلب است که تندروی و کندروی جایی در اسلام ندارد، زیرا امیر المومنین(ع) بارها کسانی که به بهانه دینداری تندروی میکردند را مورد سرزنش قرار دادند و بالعکس کسانی را که حدود الهی را نیز رعایت نمیکردند مورد مواخذه قرار میدادند.
جامعه ما گرفتار افراط و تفریط شده است
استاد سطوح عالی حوزه افزود: متأسفانه امروز جامعه ما گرفتار افراط و تفریط شده است برخی حل همه مشکلات را در گرو فرهنگ میبینند و برخی دیگر ریشه مشکلات را درمسائل اقتصادی، اما برای تحلیل واقعیت باید نگاهی همه جانبه و بر اساس واقعیت داشت.
وی افزود: برخی عنوان میکنند که دولت هیچ کاری انجام نداده است که این مطلب کاملا اشتباه است و برخی دیگر نیز کشور را بدون مشکل توصیف میکنند که این مطلب نیز نادرست است.
آیت الله مکارم شیرازی افزود: در مذاکرات هستهای باید نگاه واقع بینانهای داشت و کارها را بر اساس عزت و کرامت نظام و مردم پیش برد و از هرگونه افراط و تفریط خودداری کرد.
وی افزود: مذاکرات محل رد و بدل کردن برخی امتیازات است، قرار نیست در مذاکرات کسی به کسی امتیاز ندهد و همه را برای خود نگه دارد، ما معتقدیم امتیازی که عزت کشور را خدشه دار کند و رشد علمی کشور را متوقف کند نباید داده شود؛ ولی این حرف به این معنا نیست که هیچ امتیازی هم ندهیم؛ چرا که باید براساس واقعیات به زندگی نگاه کرد حرف ما در امتیازی است که عزت کشور را خدشه دار نکرده باشد.
این مرجع تقلید شیعیان گفت: در همین جا نیز شاهد افراط و تفریط هستیم برخی میگویند هرچه میخواهید امتیاز بدهید و برخی میگویند که اساسا هرگونه توافقی نباید انجام شود که این نیز نادرست است افراط و تفریط نتیجهای جز گرفتاری و ذلت نخواهد داشت.
وی افزود: اساس کار جهان اعتدال است و اگر از مدار اعتدال خارج شود؛ هیچ چیزی قابل کنترل نخواهد بود خداوند به ما تعلیم داده که همیشه باید رویه اعتدال و وحدت را خط مشی خود قرار دهیم و درمقابل دشمنان متحد شویم.
با آبروی افراد در رسانهها بازی نشود
آیت الله مکارم شیرازی در پایان با انتقاد از انتشار برخی خبرهای بیپایه و اساس در مطبوعات و رسانهها گفت: هرچیزی نباید در مطبوعات و رسانهها عنوان شود چرا که بسیاری از این مسائل اصلا وجود خارجی نداشته و فرسنگها با واقعیت فاصله دارد، نباید بدون شنیدن دفاعیات کسی آبروی او را در منظر عمومی ببریم زیرا او پس از اینکه آبرویش در خطر قرار گرفت نمیتواند برای همه توضیح دهد اصل واقعیت چه بوده است، پس بهتر است از همان اول با آبروی او بازی نشود.
با رأی اکثریت
خبرگزاری تسنیم: آیتالله محمد یزدی با کسب اکثریت آرا، رئیس مجلس خبرگان رهبری شد.
ه گزارش خبرنگار سیاسی خبرگزاری تسنیم، اعضای مجلس خبرگان رهبری صبح امروز در هفدهمین اجلاسیه مجلس خبرگان (دوره چهارم) با اکثریت آرا، آیتالله محمد یزدی را به عنوان رئیس مجلس خبرگان رهبری انتخاب کردند.
انتخابات ریاست مجلس خبرگان در دو دور برگزار شد که در دور اول، آیات محمد یزدی، محمد مؤمن و هاشمی رفسنجانی کاندیدا شدند. البته آیتالله هاشمی شاهرودی نیز کاندیدا شده بود که نهایتاً، از کاندیداتوری انصراف داد.
در دور نخست، آیات محمد یزدی و هاشمی رفسنجانی با کسب اکثریت نسبی آرا به دور دوم انتخابات راه یافتند و آیتالله مؤمن از کسب اکثریت نسبی باز ماند.
در دور دوم انتخابات نیز آیات محمد یزدی و اکبر هاشمی رفسنجانی دو کاندیدای ریاست مجلس خبرگان رهبری بودند که در جریان رأیگیری، نهایتاً آیتالله محمد یزدی با کسب 47 رأی (اکثریت آرا) رئیس مجلس خبرگان رهبری شد.
آیتالله هاشمی رفسنجانی نیز با 24 رأی از کسب اکثریت آرا باز ماند.
آیتالله یزدی رئیس جامعه مدرسین حوزه علمیه قم و نائب رئیس پیشین مجلس خبرگان رهبری است.
*** خبر تکمیلی// نتایج نهایی شمارش آرا در دور نخست و دور دوم انتخابات ریاست مجلس خبرگان
نتیجه دور اول انتخابات
آیتالله محمد یزدی | آیتالله هاشمی رفسنجانی | آیتالله مؤمن | آیتالله شاهرودی |
35 رأی | 25 رأی | 13 رأی | انصراف |
نتیجه دور دوم انتخابات
آرای مأخوذه | آیتالله یزدی | آیتالله هاشمی رفسنجانی | آرای باطله |
73 رأی | 47 رأی | 24 رأی | 2 رأی |
حضرت علی (ع) درخطبه ششم نهج البلاغه میفرمایند:به خدا سوگند از آگاهی لازم برخوردارم وهرگز غافلگیر نمی شوم که دشمنان ناگهان مرا محاصره کنندوبا نیرنگ دستگیرم نمایند. من همواره با یاری انسانهای حق طلب بر سر آن میکوبم که از حق رویگردان است وبا یاری فرمانبر مطیع، نافرمان اهل تردید را در هم میکوبم تا آن روز که دوران تردید به سر آید.
پس سوگند به خدا من همواره از حق خویش محروم ماندم واز هنگام ممات پیامبر (ص)تا امروز حق مرا از من باز داشتندو به دیگری اختصاص دادند.
غلبه برخدعه گران با یاری انسانهای حق طلب در صدر اسلام
شرایطی که در این خطبه تجلی داردحاکی از مظلومیت شدید مولا در آن زمانه میکند.گویا حضرت در محاصره جریان نفاق در درون امت اسلام